Des de l’allotjament a Hella avui ens anem a visitar la serra central, bordejant el volca HEKJA, fen la ruta per la carretera F208 en el tram que esta garantit no tindre que travessar cap rierol fins arribar a Landmannalaigar, per veure el traçat de tota la ruta cliqueu: el PLANOL.
LA GORJA DE SIGÖLDUGLJÚFUR
Iniciada la ruta F208 (un camí 4WD) i passada la central hidroelèctrica de Sigalda (en islandés, Sigöldustöð), arriben a la Gorja de Sigöldugljúfur, Es un afluent del riu Tungnaa, alimentada per múltiples cascades.
Les coordenades per la seva localització son : 64.163066, -19.140587.
Es una bellesa natural d’Islandia lluny de les rutes turístiques.
LANDMANNALAUGAR
Seguim per la ruta F208, trobem una cruïlla amb la ruta F225 que també ve de Hella, aquesta ruta te uns quants punts on i a que travessar el riu i el seu pas pot ser complicat per un 4×4 convencional segons les condicions climàtiques.
Transitem per la F208, fins troba el llac Frostastadavatn i finalment a un altra cruïlla que ens porta a Landmannalaugar.
El paisatge es un espectacle de muntanyanes pintades de tots colors, morats, roigs i púrpures.
Es troba a la reserva natural de Fjallabak.
Aquí trobem un càmping lliure amb els serveis basics, te també una zona geotèrmica amb piscines naturals preparades per fer un bany.
El paisatge que es veu des de la F208 va des de grisos del camps de lava a les muntanyes pintades de diferents colors.
Una
Piscines naturals, aconseguides ajuntant aigua termal amb l’aigua del riu, on es pot fer un bany
de les poques senyalitzacions que es trove a la cruïlla de la F225 i la F208
El llac Frostastadavatn te una gran varietat de colors en funció de la llum del sol o dels núvols, les muntanyes del voltant estant també pintades ambo colors morats, roigs, púrpures i verds.
Entrant ja a la vall de LANDMANNALAUGAR, es veuen petits crates al costat de la F208 i al fonts muntanyes que el bordegen la vall.
Aparcament per el 4×4 i altres tipus de vehicles que no travessen el riu per anar al càmping de LANDMANNALAUGAR
Tavessar el riu a LANDMANNALAUGAR amb 4×4
Tavessar el riu a LANDMANNALAUGAR amb 4×4
LANDMANNALAUGAR
LANDMANNALAUGAR
LANDMANNALAUGAR
El pàrquing de 4×4 dins de la vall i al costat del càmping
Piscines naturals, aconseguides ajuntant aigua termal amb l’aigua del riu, on es pot fer un bany
Fen senderisme i pujant a BRENNISTEINSALDA, podem veure la vall de LANDMANNALAUGAR.
VOLCA BRENNISTEINSALDA
El Brennisteinsalda és un volcà situat al sud de l’illa d’Islàndia. Té una alçària d’uns 855 metres, i està troba prop de Landmannalaugar i no gaire lluny d’Hekla. La muntanya encara és un volcà actiu, amb les fumaroles sulfuroses, les fonts d’aigua bullent i el vapor d’aigua que surt pels seus costats. En català, el seu nom significa: ‘onada de sulfur’. Prové de les fumaroles sulfuroses que donen color als seus vessants. Però hi ha molts altres colors: verd de les molses, negre i blau de la lava i les cendres, vermell del ferro que conté la terra. Podria ben ser la muntanya amb més acolorida d’Islàndia. La sendera Laugavegur passa per aquí i, just al davant, s’hi pot trobar un camp de lava d’obsidiana.
A les instal·lacions del càmping LANDMANNALAUGAR ens vam refugiar per veure si la pluja deixava de caure, malauradament no va ser així.
El trekking que teníem previst de 3,5 km., voltava al volca BRENNISTEINSALDA i et permetia pujar al cim, no va ser possible fer-lo per la pluja.
Van remuntar el començament del camí per apropar nos al volca i fer fotografies, pro la climatologia ens va fer desistir de seguir.
En mig del camí trobem aquet enorme bloc de lava, que no te res a veure en tot lo del seu voltant, clarament a arribat per explosió de unes de les erupcions.
Aquí podem veure les fumaroles al peu del volca LANDMANNALAUGAR i els diferent colores fins arribar al cim.
LLAC LJOTIGOLLUR
De tornada de LANDMANNALAUGAR, arribant a la cruïlla de les rutes F225 i F208 i a un altre ruta que ens porta al llac LJOTIGOLLUR.
El volca LJOTIGOLLUR es un llac de gran bellesa, amb les seves parets de colors roigs, morats i cobertes de molsa, amb el color del aigua blava, en funció de la lluminositat del sol o del núvols.
Llac LJOTIGOLLUR.
Llac LJOTIGOLLUR.
Llac LJOTIGOLLUR.
Enllaços que podeu veure de la SERRA CENTRAL:
Recopilació de fotografies PANORAMIQUES
Recopilació de fotografies DE FLORA A ISLANDIA
Veure allotjament a Hella