DIA 10 – TÒQUIO : Creuer per el Riu Sumida / Zona comercial de Ginza i Temple Sensoji

Creuer per el Riu Sumida

i

passeig per la zona comercial de Ginza

 

Un breu creuer pel Riu Sumida ens permet veure especialment per un Tòquio més sobri, amb menys neons i cartells lluminosos.

Passarem per sota de diversos ponts, veurem les cases dels homeless a la riba del riu i creuarem àrees totalment residencials que ens permetran conèixer i veure un Tòquio diferent.

A més de poder veure la Torre de Tòquio també és una meravella veure el Rainbow Bridge des d’una perspectiva ben diferent.

També és espectacular passar per sota de les grans autopistes elevades que tan típiques són de la capital japonesa.

La veritat és que durant gran part del trajecte, el que veiem de Tòquio no és que sigui exactament «bonic», però sí que ens ofereix una visió tan diferent de l’Tòquio convencional que val molt la pena.

 

 

 

 

Ginza

Ginza és un dels millors barris de Tòquio i un dels més cosmopolites i luxosos.

És una de les principals zones comercials de la ciutat, amb botigues d’allò més elegants, restaurants de sushi, grans magatzems i molts rètols lluminosos. Ginza va ser durant el segle XX la icona de l’Tòquio més modern, però en els últims anys ha perdut una mica de fama pel que fa a barris com Shinjuku o Shibuya.

Els llocs més coneguts a Ginza són l’edifici de Sony, que és una icona de la tecnologia japonesa; l’Apple Store; el teatre Kabuki-za, on es representen danses tradicionals i obres dramàtiques japoneses; i el Ginza Wako, uns grans magatzems que daten de 1932 i en els quals pots trobar principalment articles de joieria.

 

 

 

TEMPLE SENSOJI

 

El temple Sensoji és el temple budista més antic de Tòquio. Situat al barri d’Asakusa, està dedicat a Kannon, la deïtat de la misericòrdia.

Explica la llegenda que es va construir aquí quan al segle VII dos germans van trobar una estàtua de Kannon al riu Sumida i es va decidir consagrar-la en un petit temple perquè tots els habitants poguessin adorar-la.

En el període d’Edo, quan es va crear el barri de plaer de Yoshiwara prop d’Asakusa, el temple va seguir guanyant popularitat i va ser llavors quan el tercer shogun Tokugawa va construir la gran majoria dels edificis que constitueixen el complex de el temple que podem veure avui en dia.

Ruta pel temple Sensoji

-LA PORTA Kaminarimon

La porta Kaminarimon és una impressionant porta de color vermelló amb un enorme fanalet de paper vermell amb les lletres Kaminarimon escrites en negre.

A banda i banda de l’fanalet, podem veure les dues deïtats que guarden l’entrada al temple: Fujin, el déu de vent i Rajin, el deu del tro.

-CARRER Nakamise

Carrer comercial de 250 metres de llarg plena de 89 petites botigues i llocs que venen des de records i souvenirs com quimonos o ventalls a galetes ningyoyaki, pastes agemanju o galetes d’arròs Sembei, totes típiques d’Asakusa. En el període d’Edo hi havia botigues aquí disposades a cridar l’atenció dels pelegrins que visitaven el temple Sensoji.

-LA PORTA Hozomon

La porta Hozomon, que en el seu origen es deia porta Niomon i era la porta principal de l’temple.

Les grans espardenyes de palla waraji que veureu a l’altre costat de la porta són obra dels habitants de Murayama.

-L’PAGODA DE CINC PISOS

La pagoda original era una construcció de al segle X. La pagoda no està oberta a el públic, ja que funciona com una mena de cementiri, per entendre’ns, ja que guarda al seu interior les tauletes mortuòries de milers de famílies, així com algunes relíquies de Buda.

-EL SALÓ PRINCIPAL FONDO

L’edifici més important de el temple és el saló principal Fondo, de vegades anomenat també Kannon-do, ja que aquí és on se suposa que encara es troba enterrada l’estàtua de Kannon que van trobar els dos pescadors fa 1.400 anys.

Després de la visita al temple Sensoji, de tornada a l’hotel, vàrem aprofita per gaudir de un sopar de sushi a un restaurant del barri shinjuku.


 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en ILLES, JAPÓ, LLUMS, Paisatges, PANORAMIQUES, VIATGES y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *