DIA 9 – TÒQUIO,BARRI VERMELL.

BARRI VERMELL DE TÒQUIO

A la zona Est de Shinjuku, trobem un dels barris amb més ambient de la ciutat: Kabukicho, el barri vermell de Tòquio.

La zona deu el seu nom a un teatre kabuki (art escènic tradicional japonès) projectat en els anys quaranta, però que mai va arribar a construir-se.

És una de les zones noctàmbules per excel·lència de la capital nipona, la vida al barri de l’Kabuki comença una vegada que el sol es posa.

A les 19 hores, s’acaba la jornada de treball, de les boques de metro surten japonesos que es disposen a gaudir de la seva escàs temps lliure.

Kabukicho s’estén en direcció Est a partir de l’emblemàtica Yasukuni, una avinguda plena de cartells de neó que recorda a l’estètica Blade Runner.

A aquesta via van desembocant carrers plens de restaurants, karaokes i uns 3.000 bars, clubs i locals de striptease. Kabukicho no deixa que els nostres sentits descansin ni un sol segon:

-La música rugeix des de cada un dels locals.

-Els exquisits olors flueixen des de les cuines de les tavernes japoneses (izakaya).

 

-Les pantalles de plasma disparen anuncis sense parar.

Aquí un pot trobar-se amb tot tipus de precipitats vianants, des oficinistes fins hostesses (elegants noies de companyia, no prostitutes, que podrien considerar-se una versió contemporània de les geishas).

O els centenars de captadors de clients que els diferents establiments tenen al carrer oferint tot tipus de menús.

A l’arribar a l’extrem més oriental de barri, ple de tota mena d’hotels de l’amor, crida especialment l’atenció la presència dels anomenats hosts (versió masculina de les hostesses).

Aquests ben plantats joves japonesos, vestits i maquillats habitualment amb un estil que recorda poderosament a l’extravagant moviment musical visual kei, esperen en punts estratègics de barri a l’espera de possibles clientes.

El servei que ofereixen aquests nois de pèl lacat consisteix a beure i conversar amb elles durant la nit al bar per al qual treballen, encara que també hi ha la possibilitat d’anar a sopar o fer una passejada durant el qual ell pot regalar flors, bombons i omplir-la de floretes.

La clau, igual que en el negoci de les hostesses, resideix en mai passar a majors per fer que les clients s’enamorin platònicament i tornin una i altra vegada a el local.

La visita nocturna a aquest peculiar barri és obligatòria per al viatger que desitja trobar-se amb la cara més entremaliada de la metròpoli de Tòquio.

 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en ILLES, JAPÓ, LLUMS, Tardor, VIATGES y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *