DIA 9 – NIKKO, Santuario Toshogu / Lago Chuzenji y las Cataratas Kegon, TOKIO

NIKKO

El pont Sagrat de Shinkyo, al 1636 va ser reconstruït, amb la forma actual.

Santuario Toshogu

Nikkō Tōshō-gū, és un santuari xintoista que es troba a Nikkō, a Tochigi.

 

El Tōshō-gū va ser construït des de l’any 1634 fins al 1636, en els primers temps del període Edo, per a Tokugawa Ieyasu després de la seva mort.

El seu nét Iemitsu va decidir edificar un mausoleu perquè descansés l’esperit del seu avi. Durant dos anys, més de quinze mil artesans i fusters de tot el país van treballar en la construcció del mausoleu que contindria les cendres del shōgun Tokugawa Ieyasu.

El mausoleu és considerat el clímax de l’estil arquitectònic Gongen-zukuri, característic dels santuaris japonesos.

 

El lloc va ser designat com a santuari durant l’era Meiji, però encara conserva elements budistes, com la pagoda, el dipòsit de sutres i la porta Niomon.

Una avinguda vorejada per 13.000 cedres (Sugi-Namiki Kaido) porta a l’entrada del recinte, al que s’accedeix per un torii de granit.

En el primer pati es troba la pagoda Gojunoto, de cinc nivells; donada per un daimyō el 1650.

Pagoda Gojunoto de cinc pisos d’alçada.

 

La columna central de la pagoda, shinbashira, no surt dels fonaments, sinó que penja de cadenes del quart nivell i acaba deu centímetres per sobre del sòl.

Aquesta estratègia constructiva va desplaçar el centre de gravetat de l’edifici, incrementant la seva resistència a vents i tremolors.

Cada planta representa un element, terra, aigua, foc, vent i aire (o buit), en ordre ascendent. Dins la pagoda, hi penja de cadenes un pilar central.

Més endavant, està la porta Niomon, flanquejada per dues estàtues de figures Niō. La primera, té la boca oberta per pronunciar a, la primera lletra del sànscrit; i la segona figura té la boca tancada, acabant de pronunciar un, l’última lletra.

Després de la porta Niomon està el segon pati, amb l’estable sagrat. Al front de l’estable es troba el famós gravat en fusta dels tres micos savis.

El pati està envoltat pels magatzems, i hi ha la font sagrada construïda el 1618, utilitzada per a rituals de purificació.

D’altra banda tenim la talles dels elefants sozonozo o elefants imaginats, ja que van ser tallats per un artista que mai havia vist un elefant en la seva vida en els magatzems de l’entrada.

A partir d’aquest pati es pugen dues escalinates cap a la porta Yomeimon, que condueix al pati final i als santuaris dedicats al shōgun.

PORTA YOMEIMON

Yomeimon és probablement l’edificació que té la decoració més elegant de tot el complex; una de les seves columnes de fusta està posada del revés, per fer-la imperfecta a propòsit.

Abans d’arribar a la porta Yomeimon, es passa entre les torres del tambor i de la campana, les quals alberguen els instruments que simbolitzen el naixement i a la mort.

 

L’accés als santuaris del shōgun és fa a través de la porta Karamon, la més petita del mausoleu.

PORTA KARAMON

La porta Karamon, per la qual no es pot creuar, sinó que hem d’entrar per la dreta; després d’aquesta porta es troben el saló de pregàries Haiden i el saló principal Honden, per entrar cal descalçar-se i no es permeten les fotografies. A l’esquerra trobem el saló Honjido, ia la sala principal té representat al sostre a l’Nakiryu, o drac que plora.

Com havia tants turistes, vam anar entrant per grups a la sala i un cop allà, un dels monjos va ser colpejant dos pals entre si al voltant de la sala. A la fin, es va situar just a sota de la boca d’el drac i els va colpejar de nou, generant un so únic, molt similar a el d’un plor, a causa de la curiosa acústica de la sala dissenyada per crear aquest efecte únic.

En els santuaris, hi ha un gravat atribuït a l’artista Hidari Jingorō, l’anomenat Gat Dormint.

Detalls del sostres de diferents portes del santuari

 

Lago Chuzenji y las Cataratas Kegon

 

El llac Chuzenji és un llac del Parc Nacional Nikko, en la Prefectura de Tochigi (Japó).

El llac es formà fa uns 20.000 anys quan el volcà Nantai va entrar en erupció, bloquejant el riu.

El llac té una àrea d’11,62 km ². La seva elevació a la superfície és de 1269 m, i l’aigua arriba a una profunditat de 163 metres al punt més profund.

El riu Yukawa és la font principal del llac, drenant aigua fins a la cascada Kegon (la tercera amb més caiguda del Japó, amb 97 m d’alçada).

Llac Chuzenji va ser descobert l’any 782 per un sacerdot anomenat Shodo quan el seu grup va aconseguir escalar la Muntanya Nantai.

Un del pocs restaurant obert en aquesta tardor

Considerat sagrat, la muntanya es va tancar a les dones, cavalls i vaques fins a 1872. A mitjans de l’era Meiji i el període Showa, moltes ambaixades europees van construir cases de vacances a tot el llac.

 

 

 Cascada Kegon

La cascada Kegon, és una gran caiguda d’aigua permanent del Japó que es troba al llac Chuzenji dins el Parc Nacional Nikko, a la ciutat de Nikko, a la prefectura de Tochigi.

La cascada, amb 97 m d’alçada, és una de les tres cascades més boniques del Japó.

La cascada es va formar fa uns 20.000 anys quan el riu Daiya va ser desviat pels fluxos de lava del volcà Nantai.

A la tardor, el trànsit a la carretera de Nikko a Chuzenji de vegades pot alentir a causa de l’afluència de visitants que acudeixen a veure els colors de tardor.

La tardor, per l’alçada esta i a passada, totes les fulles han caigut, estem al començament del hivern

 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en ILLES, JAPÓ, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor, VIATGES y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *