DIA 8 – Okuhida (ryokan) / CASTELL DE MATSUMOTO/ MONTE FUJI (Kawaguchiko)

Okuhida (ryokan)

Okuhida és una regió situada a la part nord-oriental de la prefectura de Gifu.

Utilitzarem un ryokan.

El ryokan és un tipus d’allotjament tradicional japonès que originalment es va crear per allotjar visitants a curt termini.

Avui s’utilitzen com hostatges de luxe per a visitants, sobretot occidentals.

Entre altres comoditats, les seves habitacions es componen d’un pis de tatami, banys termals col·lectius (onsen), jardins i cuina sofisticada amb plats típics.

L’estructura d’un ryokan i les seves habitacions es componen d’un sistema de portes i parets corredisses o fusuma que poden obrir-se i fins i tot retirar-se.

Aquestes faciliten una divisió flexible de l’espai que permet tant el recolliment com l’adaptació per a una reunió.

Aquest sistema permet un millor aprofitament de la brisa fresca i una vista cap al jardí.

Els elements que es poden trobar en una habitació són:

  • l’agari-kamachi: petit lloc que es troba després d’obrir les portes per treure les seves sabates.

  • shoji (portes corredisses) que separen el agari-kamachi de l’habitació.

  • el tatami cobrint el pis

  • taules baixes de fusta.

  • zabuton: coixins per seure.

  • el futon (cobrellit per dormir)

  • Un tokonoma: Sector de la paret de l’habitació principal reservat per exposar rotllos de cal·ligrafia, arranjaments florals o altres articles importants. Està sempre situat per sobre de el nivell de terra, com un sòcol o pedestal.

  • Un oshiire (un armari per guardar el futon) • Un engawa (una plataforma tipus balcó a nivell de pis que dóna a jardí).

El sopar kaiseki consta de més de vint plats de cuina cortesana, cadascun d’ells amb detalls summament cuidats.

Al dematí, ens vàrem despertar amb la primera nevada a la zona

Davant del hotel i trobem un canal d’aigua calenta, part d’ell cobert on ens podem banyar.

 

 

 

CASTELL DE MATSUMOTO

 

El castell es va construir al s. XVI a la fi de l’era Sengoku.

No obstant això, mai va arribar a ser atacat en aquest període de guerres civils constants i, el més estrany, mai va ser víctima de cap incendi. Per això s’alça igual que sempre i Matsumoto s’ha convertit en un dels 5 castells considerats «Tresors Nacionals» del Japó.

maqueta del castell

Aquí la tardor esta i a molt passada, els color vermells i grocs pràcticament han desaparegut, pro podem veure el detall de com distribueixen els arbres i com els retallen

El castell de Matsumoto es compon de cinc seccions amb tres torrasses de diferents altures. La torrassa principal té 6 pisos, encara que des de fora s’observen 5 teulades.

 

 

Michishige Akabane, natal de Matsumoto, va passar tota la seva vida col·leccionant, amb la seva dona Kayoko, armes de foc, mobiliari i documents relacionats, va donar gran part de la seva col·lecció, incloent 141 armes, a la ciutat i en 1991 es va inaugurar el Museu d’Armes de Foc de el castell de Matsumoto.

Aquesta és una característica dels castells japonesos de l’època: tractaven de confondre a l’invasor fent-li creure que tenen menys pisos.

Sortint de visitar el castell, vàrem aprofitar per visitar un museu que esta al mateix parc.

Kawaguchiko (Monte Fuji)

 

Vista de la muntanya Fuji, des de el Turo de Kachi Kachi

Vista del Fuji, des de l’habitació del Hotel Regina

Una de les excursions que podem fer des de Tòquio, especialment si ens interessa veure la muntanya Fuji des un dels seus cinc llacs, és viatjar fins a la zona de l’estany Kawaguchi o Kawaguchiko.

La zona de l’estany Kawaguchi està ben comunicada des de Tòquio, així que quan un es planteja una excursió d’un dia a la zona del mont Fuji, Kawaguchiko sol aparèixer entre les opcions. Hem realitzat dues excursions a la nostra visita:

Donar una volta en vaixell pel llac: des de vaixells de pedals (amb formes de mil animals) fins a vaixells turístics amb les seves explicacions en diversos idiomes i tot, val la pena creuar el llac i recórrer-per veure les diferències entre les diferents costes

-El funicular Kachi Kachi: el millor de l’funicular Kachi Kachi (que explica la història del popular conte tradicional de l’tanuki i el conill) és el trajecte, des del qual un pot gaudir de boniques vistes de l’estany Kawaguchi i la muntanya Fuji (si es veu). El cim està saturada de gent, la plataforma de l’funicular ho tapa tot i a la fi un es queda amb una sensació agredolça. Hi ha una plataforma d’observació i un petit santuari, però potser mereixi més la pena per fer excursions a peu pels voltants.

Vàrem dormir al Hotel Regina Kawaguchiko, des de les habitacions si el temps acompanya, tenen unes vistes de la muntanya del Fugi fantàstiques per el dematí a la sortida del sol.

Al hotel Regina vàrem fer un sopar de plats japonesos, molt ven presentar i variats.



 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en ILLES, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor, VIATGES y etiquetada , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *