DIA 10 – TÒQUIO: Santuari Meiji / Barri de Shibuya / JARDINS DEL PALAU IMPERIAL i Mercat del peix de Tsukiji

A Tòquio vàrem dormir tres dies, la ciutat es immensa i el barris son molt diferents e interesant.

El primer dia arribem al tard a l’hotel (situad al costad edifici del Govern Metropolita de Tòquio, en el barri de Shinjuku) i el nostre guia ens acompanya a visitar el barri vermell, per veure els seus carrers i la seva il·luminació de neons.

El segon dia, davant de tot el que podíem fer finalment el guia local ens va portar a:

     -Santuari Meiji

     -Barri de Shibuya

     -Jardins del Palau Imperial

     -Mercat del peix de Tsukiji

     -Creuer per el Riu Sumida

     -Zona comercial de Ginza

     -Temple Sensoji.

El tercer dia, al ser dia lliure, el guia Felipe, en va portar a recórrer la ciutat amb metro i tren:

     -ODAIBA

    -Takeshita

    -Barri Harajuku

per acabar el dia varem pujar al edifici del Gobern Metropolita de Tòquio, per gaudir de la ciutat de nit.

I per completar van sopar al barri de  Shinjuku.

Mapa de Tòquio amb els monuments i zones mes interesants, de veure.

 

Mapa dels Barris de Tòquio, mes interesants de gaudir.

Santuari Meiji

El Santuari Meiji, és el santuari xintoista dedicat als esperits deïficats de l’Emperador Meiji i la seva dona, l’Emperadriu Shōken. Es troba al barri de Shibuya, a Tòquio.

Després de la mort de l’emperador en 1912, la Dieta del Japó va aprovar una resolució per a commemorar el seu paper en la Restauració Meiji .

Un camp de lliris en una zona de Tòquio que l’Emperador Meiji i la Emperatiz Shōken tenien el costum de visitar va ser escollida com a emplaçament final.

La construcció va començar en 1915, el temple va ser construït en l’estil tradicional Nagarezukuri i fet principalment amb xiprer i coure japonesos.

Va ser consagrat oficialment en 1920 i finalitzat en 1921.

Fins a 1946, el Santuari Meiji va ser oficialment nomenat com un dels Kanpei-taisha, que significava que ocupava el primer rang de santuaris amb suport del govern.

 

 

 

 

Barri de Shibuya

Shibuya és un dels barris especials de Tòquio (Japó).

Situat a la zona oest de la capital, limita amb els barris de SuginamiNakanoShinjukuMinatoMeguro i Setagaya.

Shibuya és, també, un dels centres més importants quant a negocis, comerços —amb una quantitat considerable de grans magatzems i centres d’oci, que són especialment populars pel jovent, per exemple en el districte de Harajuku, dedicat a últimes tendències, o el districte comercial d’Omotesando .

És un nus de transports important a Tòquio, centrat en l’estació de Shibuya.

 

Shibuya és famós per l’encreuament de Shibuya. Es diu d’aquest gran pas de vianants que és el més abarrotat de el món.

El curiós és que tots els semàfors paren alhora perquè els vianants puguin creuar en el mateix moment, sense importar el costat de la plaça a què vagin.

Just a l’estació de Shibuya es troba la Plaça Hachiko. Rep el seu nom en honor a un gos que va esperar al seu amo, que havia mort, durant anys. Van commemorar a el gos amb una estàtua i avui dia és un dels punts de trobada més coneguts de Shibuya.

 

 

 

JARDINS DEL PALAU IMPERIAL DE TÒQUIO

El Palau Imperial de Tòquio o Kōkyo és molt a prop de l’estació de Tòquio i és la residència oficial de la família imperial japonesa.

El Palau Imperial està situat en els terrenys de l’antic castell d’Edo, que va ser utilitzat per losshogun Tokugawa durant tot el període Edo. El 1868 quan Japó es va obrir a el món i es va acabar el shogunato, la residència imperial es va fixar a Tòquio i es van utilitzar els murs i terrenys de l’castell per construir el Palau Imperial, encara que la torre de el castell, destruïda per un incendi en 1657, mai ha tornat a reconstruir-se.

 

Durant la visita al jardins del palau imperial, vàrem veure una gran cua de japonesos, que amb dia festiu poden gaudir de una visita al palau.

Els sectors honmaru i Ninomaru van ser transformats en el que avui es diu Jardins Exteriors (Kokyo Higashi Gyoen), que des de 1949 estan oberts a el públic durant tot l’any. Hi ha un fantàstic bosc de més de 2000 pins, altres arbres que representen a totes les prefectures del Japó, i un bell jardí japonès.

 

 

Mercat del peix de Tsukiji

El Mercat del peix de Tsukiji, és el mercat majorista més gran del món pel que fa a peix i marisc i també un dels mercats majoristes més grans del món. Està situat a Tsukiji, al centre de Tòquio.

El mercat de Tsukiji era famosíssim per les subhastes de tonyina, però la veritat és que aquí es venien uns 400 tipus d’espècies diferents i mobilitzava unes 2.000 tones diàries de producte.

I parlem en passat perquè després de molts anys i moltes notícies relacionades, el mercat interior de Tsukiji tancar finalment les seves portes el 6 d’octubre de 2018, moment en què es va traslladar a la seva nova ubicació en el mercat de Toyosu.

És important recalcar que tan sols el mercat interior es va traslladar a Toyosu.

El mercat exterior i tots els restaurants i botigues que es troben en els voltants de l’exterior seguiran obertes a la zona de Tsukiji.

 

 

 

 

 

Esta entrada fue publicada en ILLES, JAPÓ, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor, Tòquio, VIATGES y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *