DIA 11 – TOQUIO : ODAIBA / Takeshita i Barri Harajuku

ODAIBA

Odaiba, és una illa artificial a la badia de Tòquio, al Japó. Administrativament forma part dels barris de MinatoKōtō Shinagawa

Odaiba va ser construïda el 1853 pel shogunat Tokugawa, i consistia en una sèrie de sis fortaleses dedicades a protegir Tòquio dels atacs per mar.

La paraula japonesa daiba es refereix a les bateries de canons instal·lades a les fortaleses.

El desenvolupament modern d’Odaiba va començar després de l’èxit de l’Expo 85 a Tsukaba.

L’economia japonesa a la dècada del 1980 estava avançant a grans passos i Odaiba fou conceptualitzada com una vitrina per mostrar l’estil de vida futurista.

Amb un pressupost de deu mil milions de dòlars, es va desenvolupar com a illa residencial i fou oberta el 1993, però l’estancament econòmic japonès d’aleshores va fer que no tingues una ocupació massiva fins a anys després.

El 1996, l’àrea va començar a ser vista com a lloc idoni per instal·lar-hi empreses, comerços i locals d’esbarjo. S’hi van començar a obrir hotels i botigues, així com grans companyies com Fuji TV, que hi va traslladar les seves oficines centrals.

 

 

Acces al Rainbow Bridge

 

 

 

 

Takeshita

Carrer Takeshita Dori

El Carrer Takeshita és un carrer només per a vianants plena de botigues de moda, cafès i restaurants de Harajuku a Tòquio, Japó.

Les Botigues Takeshita inclouen grans cadenes com The Body Shop, McDonalds i 7-Eleven, però la majoria de les empreses són petites botigues independents que abasten una gran varietat d’estils.

 

Les botigues d’aquest carrer són sovint un referent més ampli, i algunes són conegudes com «botigues d’antenes». Situada just davant de la sortida de l’estació de Harajuku, Takeshita és molt popular entre els joves adolescents, especialment aquells que visiten Tòquio en viatges escolars o joves locals que volen comprar petits articles.

Els 350 metres del carrer Takeshita-dori, que comença al carrer just davant de l’estació JR Harajuku, és ideal per a tots aquells que s’interessen per la moda i les tendències a Tòquio.

Barri Harajuku

 

 

Harajuku és el barri de la moda de Tòquio. En els seus carrers principals trobareu tant les botigues més prestigioses de món com algunes botigues on no sabríeu d’agafar si la roba fos gratis.

 

Mural a l’estació de JR Harajuku

Els caps de setmana i, especialment els diumenges, Harajuku es vesteix amb infinitat de colors mostrant un espectacle de carrer imprescindible.

El punt central del «xou» és el pont Jingu-bashi, just a la sortida de l’estació de JR Harajuku.

Omotesando Omotesando és una gran avinguda arbrada en què es troben les boutiques més prestigioses de l’món: Chanel, Dior o Bulgari són alguns exemples. Els mateixos japonesos defineixen aquest carrer com els Camps Elisis de Tòquio. Si us agrada la moda però no teniu un pressupost molt elevat o voleu comprar articles potser més autèntics, vagarejant pels carrers perpendiculars i paral·leles de Omotesando arribareu a una dimensió completament diferent. Omotesando és una avinguda ostentosament visible només sortir de l’estació de JR Harajuku.

 

 

Tokio de nit des de l’edifici del Govern Metropolita de Tòquio, en el barri de

Shinjuku.

 

Edifici del Govern Metropolita de Tòquio, en el barri de Shinjuku

Mirador edifici del Govern Metropolita de Tòquio

 

Últim sopar al al barri de  Shinjuku de Tòquio

 

 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en ILLES, JAPÓ, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor, Tòquio, VIATGES y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *