UN DIA A LA NOGUERA

La Noguera (històricament anomenada Urgell Mitjà) és una comarca de les Terres de Ponent que ocupa la part central de la Ribera del Segre. Amb capital a Balaguer, s’estén pels territoris de l’antic Comtat d’Urgell des de la Serra del Montsec fins a la Plana d’Urgell.

El riu Segre travessa la Noguera i n’esdevé l’element central i cohesionador.

 

L’abellerol comú (Merops apiaster) és un ocell de l’ordre dels coraciformes i de la família dels meròpids. Molt acolorit, d’alimentació apivora (és a dir, menja abelles, vespes i borinots, entre altres insectes).

És un ocell migratori, que marxa a l’hivern a l’Àfrica tropical i a l’Índia.

Nia a les zones més càlides de l’Europa del sud i en parts de l’Àfrica del Nord. Fa els nius fent forats en costers arenosos com, per exemple, en una terrassa fluvial. És nidificant a la península Ibèrica i als Països Catalans, on és una espècie legalment protegida.

El pardal, dit també teuladí al País Valencià o teulader a les Illes Balears, (Passer domesticus) és un membre de la família Passeridae originari d’Europa i Àsia i introduït en altres continents.

Les orquídies (família Orchidaceae) són la més gran família botànica existent, amb més de 850 gèneres i més de 25.000 espècies. Totes les espècies d’orquídies, llevat de les obtingudes artificialment en jardineria, estan protegides per lleis internacionals com a plantes amenaçades

Esta entrada fue publicada en ABELLAROLS, Fauna, flora, MONTSEC, ocells, orquidies, Paisatges, Papallones y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *