ARGENTINA – PENINSULA VALDES (II) – PORT PIRÀMIDES – ALBIRAMENT BALENES

Des de Port Piràmides (a 100 km. De Puerto Madryn) surten les embarcacions per anar a veure l’albirament de balenes. Una tripulació especialitzada, introdueix als passatgers en la interpretació de l’ecosistema costaner i marí.

Aquesta navegació està catalogada com el major gaudiment naturalista de Península Valdés, durant el seu desenvolupament aprendrem sobre el cicle biològic de les balenes: aparellament, naixement i criança del balenó.

Les empreses autoritzades  prenen tots les precaucions necessàries perquè aquesta activitat no generi impacte ambiental i no alteri el comportament de les balenes.

Lanxa i estructura que permet un avistament respectuós amb el entorn

Llanxa i estructura que permet un albirament respectuós amb el’entorn

El port mòbil preparat per amarrar el lanchon i extraure’l amb el passatgers a la platja

Després l’embarcació s’allunya de la costa, s’aturen els motors i per un moment regna un silenci tallat només pels sons barrejats de les gavines i els corbs marins.

Algú observa a la llunyania una gran concentració d’aus.

La llanxa s’acosta i de sobte, quan tot el grup està atent, alguna cosa platejada i blanca salta al costat del vaixell, i s’escolta el fort soroll d’un cos colpejant la superfície del mar.

La gavina austral és una depredadora de la balena, picoteja el llom de la balena quant surt a la superfície, això li provoca un gran estrès .

Preparats per ensenyar al balenó a fer snorkel i baixar als fons.

Detall de les incrustacions al cap de la balena

Detall de les incrustacions al cap de la balena

Detall de les incrustacions al cap de la balena

Le balenes estan molt prop de l’embarcació, el seu moviment és meravellós.

De l’albirament de balenes, l’espectacle més bonic és el moment de començar el descens de la balenes que permet observar la cua en el moment d’introduir-se al mar.

La missió de la balena mare es ensenyar al balenó a respirar, segons ens van dir els guies que portaven , fan cinc respiracions prèvies a l’enfonsament.

Les balenes, van triar la costa propera a Puerto Madryn, com la nursery més concorreguda. Desenes de mares desfilen per aquesta costa, per estar amb les seves cries, els primers mesos de vida.

Les balenes que arriben són de l’espècie franca austral.

 

 


											
Esta entrada fue publicada en ARGENTINA, Fauna, PENINSULA VALDES, VIATGES y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *