ARGENTINA – CALAFATE (III) TORRES DEL PAINE (II) LES BANYES DEL PAINE – CHILE

 

TORRES DEL PAINE DES DE CALAFATE

 

LES BANYES DEL PAINE

(II)

Aquesta meravella situada al Parc Nacional Torres del Paine és un dels  atractius més impressionants del parc, formades en la seva major part per granit. El seu origen es remunta a 12 milions d’anys enrere.

Les Banyes del Paine, d’una alçada entre 2.200 i 2.600 m.s.n.m., tenen tres pollegons: les banyes Nord, Principal i Est.

Originats per les forces tectòniques de la terra i modelades per les glaceres és única en la seva composició a causa del contrast de les seves tonalitats i la seva cridanera formació de roca sedimentària a la base i en el cim i granítica al centre.

Tot i que es troba a la regió més austral del país, la seva proximitat al mar li permet que les condicions climàtiques puguin ser relativament favorables per recórrer-lo, ja que les precipitacions no són moltes en aquesta zona, 700 mm. a l’any. Tot i així el seu clima és inestable i a l’estiu durant els dies de sol, el vent pot arribar a 120 km. per hora.

Les seves imponents parets i la seva forma majestuosa, fan de Les Banyes uns dels llocs més interessants i meravellosos de la terra.

Un cop en marxa novament,  fem stops en diversos miradors (Llacuna dels Cignes, Mirador Superior del Nordenskjold).

 

Arribarem al Salt Gran, des d’on es realitza una caminada cap al Mirador de les Banyes del Paine a la vora del Llac Nordenskjold . Aquesta caminada és guiada i dura unes 2 hores aproximadament.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després, es continua en el vehicle fins a un nou mirador a rodalies del Llac Pehoe, des d’on es contemplen una de les vistes més famoses del Parc Nacional, amb les Banyes i la Vall del Francès de fons, emmarcats pels llacs Pehoe i Nordenskjold.

 

Es retorna a El Calafate a les 21:00 aproximadament.

Durant la caminada que ens porta al llac de Nordenskjold, hem pogut fotografiar flors , una papallona i un caràbid.

Mapa del PARC TORRES DEL PAINE

 

Esta entrada fue publicada en CALAFATE, Fauna, Flors, GLACERA, orquidies, VIATGES y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *