Un dia de tardor a Alos de Balaguer

 

Alòs de Balaguer és un municipi de la comarca de la Noguera, situat a la província de Lleida,  Alòs de Balaguer està ubicat en un paisatge geològic molt ric, marcat pel pas del riu Segre.

L’aïllament de la zona, allunyada de les principals vies de comunicació i on hi ha pobles que han perdut gran part la població els darrers decennis, ha permès una conservació excel·lent del medi natural.

El Castell d’Alòs, construït pels àrabs vora l’any 1000 dC,  fou conquerit pel comte Ramon Borrell entre els anys 1015 i 1016, durant l’expedició contra els musulmans que el portà més enllà de Balaguer. Caigut de nou en domini àrab després de la mort del compte, no va ser fins a l’any 1024 que es va reconquerir definitivament i se’n donà el domini directe al comte d’Urgell.

 

Avui , un dia gris de tardor, quasi d’hivern, emboirat tot el dia i sense gen per els carrers del poble, únicament hem vist una guineu voltant per la Font del Prat.

Hem fet unes quantes fotografies al voltant del poble i encara hem pogut fotografies les fulles vermelles de un parell de vinyes.

Ermita de Sant Miquel i Alos al fons emboirat

Ermita de Sant Miquel i Alos al fons emboirat

 

 

Ermita  de Sant MIquel, al fons el Castell d¡Alos de Balaguer

Ermita de Sant MIquel, al fons el Castell d’Alos

camp d'atmellets abandonat

guineu a la font del prat

guineu a la font del prat

guineu a la font del prat

Reflexos al riu Segre

Reflexos al riu Segre

Reflexos al riu SegreReflexos al riu SegreReflexos al riu SegreALOS-12_11(2014)_01ALOS-12_12(2014)_01fulles de vinyafulles de vinyafulles de vinyafulles de vinyafulles de vinya

Esta entrada fue publicada en contrallums, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *