Safrà silvestre (Crocus nudiflorus)

Safrà silvestre (Crocus nudiflorus)

«Crocus, del grec croké, filament, sigui per la forma dels estigmes o per les fibres que envolten el bulb». És un gènere de plantes bulbosas perennes pertanyent a la Família Iridaceae amb més de vuitanta espècies. Una d’elles és la que ens ocupa: el Crocus nudiflorus”.saf

Flors de color lila amb sis pètals que s’uneixen formant un llarg tub. Al centre de la flor sobresurt l’estil i els estams de color groc. Floreix de setembre a octubre i no té fulles durant la floració, les quals apareixen a la primavera. Es desenvolupen en prats i clarianes de bosc. És una planta tòxica pel que és rebutjada pels animals herbívors. És parent del safrà conreat (Crocus sativus) de la qual es diferencia perquè aquesta última té l’estil allargat i de color vermell intens, que és el que es recol·lecta per utilitzar-lo com a condiment.

El entorn on troben avui aquet safra es a les esplanades que la neu va deixant al descobert a la Molina, donant un colorit molt destacat.

Esta entrada fue publicada en flora, Flors, GLACERA, neu, Paisatges, PIRINEUS y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *