IRAN – IAZD I -TEMPLE DEL FOC DE ZOROASTRO

TEMPLE DEL FOC DE ZOROASTRO

Temple de Zoroastro, (també conegut com Atashkadeh significa “Casa del Foc”), és la seu dels zoroastrians de Yzad i és el centre més important dels seguidors d’aquesta creença a l’Iran.

La construcció del temple Yazd Atash Behram està datada del 1934, segons consta a una placa fixada al santuari. Els fons per a la seva edificació van ser proporcionats per l’Associació dels Parsi Zoroastrians de l’Índia i es va realitzar sota la direccció de Jamshid Amanat. El temple del foc està construït en estil arquitectònic aquemènida en filades de maó

L’edifici està envoltat per un jardí amb arbres fruiters. Hi ha una deïtat alada d’Ahura Mazda incrustada a la porta del temple.

Es diu que el foc sagrat del temple ha estat cremant des d’aproximadament el 470, en els origens de l’Imperi Sasánida quan era al temple de foc de Pars Karyan al districte sud de Pars de Larestan. Des d’allà va ser transferit a Aqda on es va mantenir durant 700 anys. Després, el foc es va traslladar al 1173 al temple de Nahid-e Pars, en les rodalies de Ardakan, on va romandre durant 300 anys fins que va ser traslladat novament a la casa d’un gran sacerdot a Yazd, i finalment va ser consagrat en el nou temple el 1934.

Esta entrada fue publicada en IRAN, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *