IRAN – IAZD III -Mezquita del viernes

Mezquita del viernes

La gran mesquita de Yazd  és la gran mesquita congregacional de la ciutat de Yazd, a l’Iran. Construïda el segle XII per Ala’oddoleh Garshasb de la dinastia dels buwàyhides, sobre un temple de foc sassànida, entre els anys 1324 i 1365 fou reconstruïda per Seyyed-Rokn od-Din, i representa un dels edificis més destacats del país.

La mesquita és un excel·lent exemple de l’estil àzeri dins l’arquitectura persa. Construïda amb maó, està coronada per un parell de minarets de l’època safàvida de 52 metres d’alçada i 6 de diàmetre, els més alts de l’Iran. La façana del portal està decorada amb rajoles predominantment de color blau. A l’interior hi ha un pati d’arcades i, al darrere de l’iwan al sud-est, es troba la schabestan —sala de l’altar o de l’oració— sota la cúpula majòlica, exquisidament decorada amb mosaics i inscripcions, amb un mihrab datat del 1365.

 

El poble iranià plora el martiri de l’Imam Hussein, nét del profeta de l’Islam, Hazart Mohammad, i acudeix a les cerimònies de dol a les mesquites, durant el mes de Muharram.

 

Per la nit després de la celebració, varen traure tot l’envelat i les catifes, deixant la plaça de la mesquita neta.

Esta entrada fue publicada en IRAN, MESQUITES, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *