IRAN – SHIRAZ I -Sepultura Shah-e Cheragh

Sepultura Shah-e Cheragh

Shāh Cheragh és un monument funerari i una mesquita, que alberga la tomba dels germans Ahmad i Muhammad, fills de Mūsā al-Kadhim Els dos es van refugiar a la ciutat durant la persecució abasida dels musulmans xiïtes.

Les tombes es van convertir en cèlebres centres de peregrinació al segle XIV quan la reina Tashi Khatun va erigir una mesquita i una escola teològica als voltants.

Shāh-é-Cheragh és persa vol dir «Rei de la Llum«. El lloc va rebre aquest nom a causa de la naturalesa del descobriment del lloc per part de aiatol.là Dastghā’ib (besavi de l’aiatol.là Dastghā’ib contemporani). Solia veure la llum des de la distància i va decidir investigar la font. Va descobrir que la llum estava sent emesa per una tomba dins d’un cementiri. La tomba que va emetre la llum va ser excavada i es va descobrir un cos amb una armadura. El cos portava un anell que deia al-‘Izzatu Lillāh, Ahmad bin Mūsā, que significa «L’orgull pertany a Déu, Ahmad fill de Musa«. Així es va saber que aquest era el lloc d’enterrament dels fills de Mūsā al-Kadhim. El lloc és el lloc de peregrinació més important dins de la ciutat de Shiraz

carrer d’accés al monument

Durant la visita no es permès fer fotografies, únicament amb el mòbil.

Esta entrada fue publicada en IRAN, MESQUITES, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *