TERRA SANTA -COSTA MEDITERREA DES DE GALILEA FINS A TEL AVIV (SAN JUAN DE ACRE – HAIFA : MONTE CARMELO – JARDINS PERSES DEL TEMPLE BAHAI – CAESAREA – MONESTIR CARMELITA DE STELLA MARIS)

SAN JUAN DE ACRE

Acre , també coneguda al món cristià amb el nom de Sant Joan d’Acre, és una ciutat de Palestina, que pertant actualment administrativament a Israel, després de l’ocupació i neteja ètnica de 1948. Està situada al nord de la badia de Haifa, sobre un promontori, i dotada d’un port amb aigües profundes.

La Fortalesa de l’orde hospitalària de Sant Joan d’Acre. Constava de diversos soterranis i dipòsits d’aigua, en el que suposava una de les obres civils més grans de l’Edat Mitjana a l’Orient Mitjà.

Probablement la més extraordinària de totes les sales de la Fortalesa de l’Ordre dels Hospitalaris de Sant Joan d’Acre és la coneguda com Menjador o Sala de les Columnes.

Es tracta d’una sala imponent, on en el centre trobem de forma alineada tres enormes i robustes columnes, que tenen un diàmetre de tres metres.

D’aquestes columnes surten els arcs apuntats que conformen les vuit impressionants voltes, que en els laterals van a recolzar-se sobre mènsules integrades a la paret.

Una altra sala que ens impressiona és la coneguda com Sala dels Presoners, en aquesta sala hi trobem sis voltes de creu que s’aixequen a cinc metres d’alçada.

 

 

HAIFA 

MONTE CARMELO – JARDINS PERSES DEL TEMPLE BAHAI

El Centre Mundial Bahà’i és el nom del centre administratiu i espiritual de la Fe bahà’i. Amb seu a HaifaIsrael, el Centre Mundial Bahà’í és recognoscible pels jardins que dominen l’àrea del Mont Carmel, just a dalt del port.

Els Jardins Bahà’i són possiblement l’atracció turística més visitada de Haifa.

Les Terrasses de la fe Bahá’í, també conegudes com els jardins penjants de Haifa, són terrasses enjardinades al voltant del Santuari del Báb a la Muntanya Carmel.

 

CAESAREA

Cesarea de Palestina, o Cesarea Marítima, fou una ciutat de Palestina fundada per Herodes el gran, que li va donar el nom en honor de Cèsar August. La va edificar (entre el 25 aC i el 13 aC) sobre una ciutat abans anomenada Turris Stratonis a uns 30 km al sud de l’actual Haifa.

Especial cura va rebre el port construït a un lloc abans perillós de la costa.

Tenia àgorapretori i altres edificis públics, un temple de Cèsar amb estàtues de l’emperador, un teatre i un circ.

 

 

 

MONESTIR CARMELITA DE STELLA MARIS

El Monestir de Stella Maris és un monestir de les Carmelites Descalces del segle XIX situat als vessants de la Muntanya Carmelo en l’actual Israel.

Al segle XII, durant el govern dels creuats sobre la regió, grups d’ermitans religiosos van començar a habitar les coves d’aquesta zona tractant d’imitar a Elies el Profeta.

A principis del segle XIII, el seu líder i prior va parlar amb el patriarca de Jerusalem, Sant Albert, per proporcionar al grup una regla escrita de vida.

Aquest va ser l’acte originari de l’Ordre, que va prendre el nom de «L’Ordre dels Germans de La nostra Senyora del Mont Carmel» o Carmelites.

 

 

L’oratori va ser dedicat a la Mare de Déu en la seva advocació de la Mare de Déu Estrella del Mar, (en llatí: Stella Maris). En unes poques dècades, aquests ermitans monàstics van deixar la Terra Santa amb problemes i propagant l’orde carmelita a tot Europa.

Esta entrada fue publicada en ISRAEL, TERRA SANTA, VIATGES. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *