AIGUAMOLLS DEL EMPORDA – VISITA ABRIL 2017

Aquet any hem fet una primera visita als aiguamolls del Empordà, per veure si els abellerols ja avien arribat, no els vàrem veure.

 

Aquets dies encara fa bastant fred i no hem pogut gaudir de veure varietat d’aus.

 

El coipú, una amenaça creixent als aiguamolls de l’Empordà

Coipú (Myocastor coypus) especie invasora

Arriba al parc a través de la conca de la Muga

El coipú era, com ho és també el visó americà, un animal de granja, molt apreciat per la seva pell. Tant uns com altres han arribat als aiguamolls provinents d’explotacions d’on es van escapar, introduint-se en un medi salvatge. El director del parc afirma que ja tenen constatat que el coipú ha arribat als aiguamolls a través de la conca de la Muga. Aquest animal viu en vores de grans concentracions d’aigua, té costums amfibis i neda i busseja amb facilitat. A terra, en canvi, no es mou amb tanta agilitat com ho fa a l’aigua. Viu en colònies o en parelles en unes galeries no gaire profundes i poc ramificades que construeix a la vora de l’aigua i és actiu sobretot al crepuscle i a la nit, però també de dia.

El vàrem fotografiar a unes de les bases dels aiguamolls.

Esta entrada fue publicada en aiguamollls de catalunya, Costa Brava, Fauna, ocells aquatics, PARCS NATURALS-NACIONALS y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *