ARGENTINA – PENINSULA VALDES (I) – PUNTA TOMBO

Varem volar de Buenos Aires fins a l’aeroport de Trelew. Aprofitant que l’aeroport de Trelew es troba a mig camí de Puerto Madryn i Punta Tombo, ja vam   sortir directament  a fer la visita a la pingüinera  de  Punta Tombo.

 

Punta Tombo es troba  a 181 quilòmetres de Puerto Madryn i a 110, aproximadament, de Trelew.

Punta Tombo és una estreta i pedregosa franja que penetra al mar uns 3,5 km. Les seves àmplies platges presenten un suau declivi que aprofiten els pingüins per formar els seus nius. Al 1979 a la província de Chubut la van declarar reserva faunística per protegir els Pingüins de Magallanes (Spheniscus magellanicus) i les espècies que conviuen amb ells. Les aus arriben anualment a aquest lloc per niar, aparellar-se, tenir les seves cries i mutar per després emprendre el viatge de retorn cap al nord-est de Sud-Amèrica i cíclicament tornar a l’any següent.

En aquesta reserva faunística,  pots caminar entre aquestes elegants aus, observar la seva forma de vida, seguir de prop les seves passes, mirar com conserven els seus nius i cries entre els arbustos, i veure una mica més de lluny com neden al mar. Punta Tombo és la colònia de pingüins Magallanes més gran del món, i no només això, no hi ha cap altre assentament de pingüins d’aquesta magnitud al qual s’hi pugui accedir tan fàcilment.

Descansen i prenen el sol

Durant la visita hem tingut la possibilitat de fotografiar cares del pingüí amb els ulls oberts, malgrat la gran lluminositat que existia.

detalls de les extremitats

En aquesta època de l’any les cries eren molt petites i com que feia molta calor era molt difícil veure-les.

Tan sols es podien veure els nius propers a les passarel·les  i estaven molt protegits sota els matolls.

A la platja es transformen, neden i es belluguen a una velocitat frenètica.

Estan molt acostumats a veure persones caminant per les passarel·les i tenen un mimetisme molt maco quan els observes .

Veure’ls caminar des dels seus nius fins arribar a la platja es una meravella

Punta Tombo té un centre d’interpretació on es pot observar tot el que fa referencia a l’historia del pingüins de Magallanes.

Acabada la visita amb microbús en vam dirigir cap a la ciutat de Puerto Madryn.

Esta entrada fue publicada en ARGENTINA, Fauna, flora, ocells, ocells aquatics, Paisatges, PANORAMIQUES, PARCS NATURALS-NACIONALS, PENINSULA VALDES, VIATGES y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *