VISITA A CALA S’ALGUER

 

De les barraques de s’Alguer, es tenen noticies de la seva existència amb documents del segle XVI, les actuals son del segle XIX, que servien de refugi dels pescadors.

Cala s’Alguer

 

Es troba entre el cap de San Esteve i la platja de Castell, es una cala de una bellesa incomparable, de fet son tres petites caletes, la cala Minaua o cala Pallarida, la cala dels Trucs i finalment la de s’Alguer.

L’etimologia del nom sembla que es refereix a les algues de posidònia que s’acumulen encara avui en dia.s?Alguer des de cap de Sant Esteve

Vista del cap de Sant Esteve

La construcció d’aquestes barraques, diuen que les vàrem fer els pagesos que en el segle XIX, degut a la fil.loxera de la vinya, van acostar-se a la pesca,  estan formades per dues parets laterals amb una ampla volta que se semblen a la barraca de vinya, amb una porta de dos batents per poder introduir el bot de pesca.

Sempre ha estat un punt de festa, on a l’estiu i dies festius han estat utilitzades per fer les típiques xefles.la platja i les barraques de s'Alguer

s'Alguer

13(11) Nº_159PALAMOS copia13(11) Nº_263PALAMOS copia13(11) Nº_437PALAMOS copia13(11) Nº_422PALAMOS copia

 Les estructures de roques que trobem a tota la cala de s’Alguer, serveixen per que les aus puguin descansar, entre pesca i pesca.

13(11) Nº_156PALAMOS copia

 

13(11) Nº_245PALAMOS copia

 

 

Esta entrada fue publicada en Costa Brava, Paisatges y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *