IRAN – ISFAHAN I -Palau Chehel Sotun

Palau Chehel Sotun

El palau de Chehel Sotun (també Chihil Sutun o Chehel Sotoon), és un pavelló situat en un dels extrems d’un llarg estany d’un dels parcs de la ciutat de Isfahan.

Va ser construït pel Sah Abbas II per al seu esplai i per les seves audiències, atès que en aquest palau tant ell com els seus successors van rebre a dignataris i ambaixadors, sobretot en l’esplèndida sala d’audiències.

El Talar està compost per 18 columnes octogonals de 13,05 m. d’altura. Recorda molt al de Ali Qapu, atribuït a Sah Abbas el Gran, i més llunyanament a l’arquitectura aquemènida amb les seves columnes de fusta i el seu sostre pla.

Les columnes descansen sobre bases de pedra i estan rematats en capitells decorats amb mucarnas. Quatre de les columnes, les que envolten l’estany central, tenen lleons esculpits en les seves bases de pedra.

Després de la restauració de 1706 les columnes van ser decorades amb petits trossos de miralls. Dues columnes addicionals separen el talar de l’estada adjacent.

Kaempfer, un viatger de principis del segle XVIII, va descriure les tres seccions del palau: la més baixa, la del talar, per als convidats del sha; la segona per a les persones importants del regne, amb els seus seients per menjar i un segon estany; i el tercer, el palau en si, amb un iwan que conté la plataforma del tron ​​i que està envoltat de nínxols volta.

Els murs estan coberts de marbre només fins a la meitat, que està pintat en daurat, mentre la part alta està coberta de quadrats de vidre de diferents colors.

L’edifici compta en total amb 20 columnes, que semblen 40 quan es reflecteixen en el gran estany si es mira cap al palau, el que li va donar el seu nom: Chehel Sotun significa «Quaranta Columnes».

Esta entrada fue publicada en Fauna, IRAN, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *