DIA 4 – KIOTO,TEMPLE kinkaku-ji, TEMPLE Daitokuji i MERCAT de Nishiki

 

KIOTO

 

Kyoto o Heian Kyō va ser la capital del Japó des de l’any 794 fins al desplaçament del govern a Tòquio el 1868, quan va tenir lloc la restauració Meiji. La ciutat, envoltada de muntanyes, està situada a la regió de Kansai, districte de Kinki, a la part centreoccidental de l’illa de Honshu.

Gràcies al seu gran patrimoni cultural, Kyoto no va ser bombardejada durant la Segona Guerra Mundial. D’aquesta manera la ciutat va poder salvar els més de 1.600 temples budistes, els 400 santuaris xintoistes i diversos palaus i jardins, i va aconseguir ser una de les ciutats més ben preservades de tot el Japó.

DISTRIBUICIÓ DELS TEMPLES A KIOTO

TEMPLE KINKAKU-JI 

Kinkaku-ji (Temple de l’Pavelló d’Or) és el nom informal de l’Rokuon-ji (Temple de el jardí dels cérvols).

MAPA DEL PARC DEL TEMPLE KINKAKU-JI (PALAU DAURAT)

Va ser construït originalment en 1397 com a vila de descans de l’shōgun Ashikaga Yoshimitsu, anomenada Kitayama.

Després de la seva mort el seu fill va transformar l’edifici en un temple Zen de la secta Rinzai.

El temple es va cremar diverses vegades durant la guerra Ōnin (s. XV) i el 1950, quan el novici Hayashi Yoken va calar foc a l’edifici.

El Pavelló Daurat posseeix un magnífic jardí japonès immediatament adjacent.

En les seves formes s’aprecia la delicada i típica presentació de la cultura zen japonesa.

Què és el momiji?

Amb l’arribada de la tardor, el color de les fulles dels aurons japonesos comença a tornar-vermellós o ataronjat. Aquest canvi de color provoca una preciosa metamorfosi dels paisatges japonesos, tant a les zones de muntanya com a les ciutats, especialment en els famosos jardins japonesos i en els terrenys dels temples i santuaris, que es coneix com MOMIJI.

 

la tardor es converteix en una explosió de colors: “taronja, vermell i groc” en aquesta época, pots gaudir de la caiguda i dels colors de les fulles a la tardor

 

 

 

 

 

 

MIRALL D’AIGUA

L’estany que s’ubica davant es diu Kyōko-txi o mirall d’aigua. La seva forma i composició representa una interessant simbologia de l’budisme i la seva creació. Es pot veure interpretada en forma de pedres i illes al llarg de l’estany

 

Casa del té

Tradicionalment, les cerimònies del té ochanoyu es duen a terme en «cases» construïdes específicament a aquest efecte.

La casa és cridada chashitsu.

 

L’espai a la casa de te es manté deliberadament senzill per no distreure l’amfitrió o a el convidat dels elements que serveixen com a centre.

Vista del Pavelló Daurat, des de la casa de té.

Fet el recorregut per els voltant del llac, enfilem el camí que per un bosc esplendorós de colors vers, vermells i gros ens portarà al

Temple Daitokuji

 

 

TEMPLE Daitokuji

 

Temple Daitokuji és un enorme complex de temples que es troba a al nord de la ciutat de Kyoto, molt a prop de el famós temple Kinkakuji.

El temple, que en realitat és un conjunt de 24 subtemplos independents, és el principal organisme de l’escola Rinzai de el budisme zen. És per això que el temple Daitokuji destaca especialment pels seus meravellosos jardins zen de sorra i pedres.

Va ser gairebé totalment destruït durant la Guerra de Onin.

Va ser reconstruint a partir de 1503, alçant com un important centre de la cultura de la cerimònia del té, sobretot durant el període Momoyama, de 1573 a 1603.

Això va ser possible gràcies a les seves jardins Zen i les seves meravelloses sales per a cerimònies del té que trobem per tot el complex. El Jardin_seco_de_Karensui, també conegut com jardí zen, és un estil de jardí japonès sec que consisteix en un camp de sorra poc profunda i que conté sorra, grava, roques i ocasionalment herba, molsa, pastura i altres elements naturals. Són utilitzats com a forma de meditació pels monjos zen japonesos.

Ryoan-ji és la màxima expressió de el disseny de jardí zen. El jardí és un rectangle de gairebé 250 metres quadrats plens de sorra blanca i 15 pedres disposades en cinc grups de tres. Un rastre de molsa al voltant de cada pedra és l’únic signe de vegetació i cada dia els monjos rastellen acuradament la sorra en patrons perfectes. «El jardí de Ryōan-ji no simbolitza res, ni té el valor de reproduir una bellesa natural que un pot trobar en el món real o un món mític», va escriure l’historiador Gunter Nitschke  «Considero que és una composició abstracta d’objectes ‘naturals’ en l’espai, una composició que té la funció incitar a la meditació».

Després de recorre les diferents sales de cerimònies, anem enfilant a la busca del pàrquing on esta el nostre autocar, abans passem per un entorn meravellós amb el estany i els arbres amb totes les tonalitats possibles, verdes, vermelles, ocres, groc…..

Història de l’mercat de Nishiki

 

El mercat de Nishiki es troba situat al districte de Nakagyo-ku de la ciutat de Kyoto.

 

 

 

No hi ha millor lloc que un mercat per conèixer el veritable ritme d’una ciutat, i el mercat de Nishiki és el lloc ideal per visitar a Kyoto i descobrir la vida quotidiana dels seus locals.

Nishiki va néixer com un mercat de peix, quan encara no existia l’electricitat i les aigües subterrànies de la zona servien per mantenir el peix fresc.

Amb el temps les botigues de peix es van reinstal·lar en el mercat central de la ciutat i Nishiki prevaler com a mercat de fruites, verdures, adobats, dolços i aliments preparats.

Hi ha més de 120 llocs en els corredors de Nishiki, que ofereixen l’oportunitat perfecta per descobrir els sabors del menjar de carrer de Kyoto.

Hi trobaràs peixos, pikles, dolços, pinxos i una infinitat de platerets locals tradicionals.

Dema seguim a Kioto, visitant el Castell Nijo i el barri de Gion

 

 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en flora, ILLES, JAPÓ, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor, VIATGES y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *