VISITA AL PARC DEL GARRAF

El Parc del Garraf està repartit entre els termes municipals d’Avinyonet del Penedès, Begues, Castelldefels, Gavà, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú. La situació costanera determina un clima típicament mediterrani, amb escasses però torrencials pluges de primavera i tardor, suaus i temperats hiverns, i calorosos i eixuts estius. Aquesta última característica delimita el nombre d’espècies animals capaces d’assentar-s’hi. Les plantes, per tal de resistir aquestes condicions, desenvolupen una sèrie d’adaptacions encaminades a la supervivència i a la millora de l’efectivitat en la competència amb altres vegetals.

El caràcter torrencial de les pluges provoca una erosió mecànica extraordinàriament potent que arrossega tot tipus de materials; si hi afegim l’erosió química, que dissol la roca calcària, l’efecte és impressionant: valls i rieres profundes i escarpades, d’un tortuós i bell traçat que la gent del país anomena fondos.

La vegetació que caracteritza aquest paisatge és un matollar dens d’un a tres metres d’alçària on dominen el garric i el llentiscle i on creixen el margalló, el càrritx i altres espècies de procedència africana. Més a l’interior, el paisatge està integrat per fragments d’alzinar i pinedes de pi blanc. En els fondos o valls tancades es troba la vegetació típica de l’alzinar, com és la mateixa alzina, el boix, la roja, el lligabosc o el marfull.

La original fauna que hi viu, està formada per una sèrie d’espècies adaptades a aquestes peculiars condicions. Com a ocells representatius podem esmentar: la merla roquera, la merla blava, el còlit negre i el còlit ros, l’hortolà, la cogullada fosca i el trobat.

Aquet any 2016, aprofitant varies sortides que farem al Parc, dedicarem a observar la vegetació, flora y fauna y a recopilar fotografies de les diferents especies que i viuen.

FLORA-GARRAF_02(01-2016) FLORA-GARRAF_03(01-2016) FLORA-GARRAF_04(01-2016) FLORA-GARRAF_05(01-2016) FLORA-GARRAF_06(01-2016) FLORA-GARRAF_01(01-2016)

Esta entrada fue publicada en flora, ocells, Paisatges, PARCS NATURALS-NACIONALS y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *