IRAN -RAYEN – CIUTADELLA DE TOVA

CIUTADELLA DE TOVA

 

El singular castell de Rayen (Arg-e Rayen) està situat a la província de Kerman, al sud-oest de la ciutat de Rayen, a Iran. Data de l’era pre-islàmica, entre el segle X i XI sota l’Imperi Sasánida i porta abandonat 150 anys, per la qual cosa resulta sorprenent el seu bon estat de conservació. Val a dir que encara està en fase de reconstrucció després del terratrèmol sofert el 26 de desembre del 2003.

El més característic d’aquesta fortalesa i la seva ciutat emmurallada, és que van ser construïdes íntegrament en tova, enfront de l’habitual construcció feta de pedra. El castell de Rayen i la seva ciutadella, juntament amb la veïna ciutadella de Bam, estan entre les majors construccions realitzades en tova del món.

La ciutadella esta als peus de la muntanya Kuh-i Hezar (4420m.) En un estret enclavament que abans era pas obligat per a les caravanes.

El perímetre emmurallat és de 570m. i el flanquegen 12 torres en perfecte estat. A l’interior hi ha un segon recinte emmurallat que corresponia a les estances del governador. La majoria de les cases només mantenen en peu les quatre parets, en canvi a la zona dedicada al governant encara es poden contemplar diverses edificacions amb coberta, escales d’accés a la teulada, pati de llums i altres estructures

Dins de la ciutadella i troben un altra fortalesa murallada, on ens trobem les dependències del governador, es l’única zona on es pot veure edificacions amb sostre i es pot pujar a les seves teulades.

La ciutadella ocupa una àrea de 20.000 metres quadrats i està molt ben conservada. Igual que altres fortaleses com Bam, Rayen comptava amb un barri públic i una zona residencial diferenciades. Dins de la ciutadella existien una mesquita, un gimnàs per a la Casa de la Força o «Zoor Khaneh» i cavallerisses.

Dependències del governador, es l’única zona on es pot veure edificacions amb sostre

Una vista del conjunt de la ciutadella

Esta entrada fue publicada en IRAN, Paisatges, PANORAMIQUES, POBLES DE TOVA, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *