IRAN – SHIRAZ I -Tomba de Cir el Gran – Pasagarda

Tomba de Cir el Gran

El monument més important a Pasargada és la tomba de Cir el Gran. La tomba de Cir és un dels dos models de tombes que van existir en l’art persa del període aquemènida.

Es tracta d’una construcció en forma d’edicle, amb frontó i coberta a dues aigües, relacionat amb l’art grec d’Àsia Menor. L’altre model és el de la tomba de Darío I en Naqsh-i Rostam, excavada en roca com els hipogeus egipcis. Té sis graons amplis que porten al sepulcre, la càmera mesura 3,17 m de llarg per 2,11 m d’ample per 2,11 m d’alt i té una entrada estreta i baixa.

Encara no hi ha cap evidència ferma que identifiqui aquesta tomba com la de Cir, els historiadors grecs van relatar que Alexandre el Gran així ho va creure. Quan Alexandre va saquejar i destruir Persépolis havia visitat la tomba de Cir. Flavi Arrià, escrivint al segle II, documenta que Alexandre va ordenar a Aristóbulo, un dels seus guerrers, que entrés en el monument. Dins trobar un llit d’or, una taula parada amb gots, un taüt d’or, alguns ornaments amb pedres precioses i una inscripció a la tomba.

Baix relleu de Cir el Gran

Cir el Gran de l’Imperi aquemènida, també anomenat Cir II de Pèrsia, qui va ser un Shahenshah o emperador que va fundar el primer Imperi persa sota la dinastia aquemènida. Aquest imperi es va estendre durant el seu regnat, ja que va conquistar la major part del sud-oest d’Àsia així com gran part de l’Àsia central, des d’Egipte i l’Helesponto fins al riu Indus, a l’est, per crear la nació més extensa que fins llavors s’havia vist. La tomba data de l’any 528 a.C, sent l’estructura amb aïllament sísmic més antiga que es coneix.

DEFINICIONS:

Edicle :Un edicle o edícula (del llatí aediculum) és un edifici de petites dimensions. També es pot anomenar templet.

Esta entrada fue publicada en IRAN, Paisatges, PANORAMIQUES, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *