HOSPITAL DE SANG – SERRA DE L’OBAC

 El dijous 13-02-2014, un grup de espeleologia de la S.I.E. format per Jordi Perera, Pere Cantons, Antoni Torra, Dolors Boter, Toni Robert, Ricard Alsina, Jaume Julia, Jose Hidalgo, Josep M. Victoria i A. Meseguer, vàrem fer una sortida matinal a  la Serra del l’Obac, per visita el Hospital de Sang y la cova Cor Fosca.

Aprofitant aquesta sortida he pogut gaudir de una Serra de l’Obac espectacular i he aprofitat per fer unes quantes fotografies.

 

Coll de les tres creus

Coll de les tres creus

Sortint del Aparcament de l’Alzina del Salari, que es troba al km.11 de la carretera de Terrassa a Mura i Talamanca, el camí es molt interesant i variat, passant per diferent es balmes que han estat utilitzades a lo llarg del temps com la cova del reco gran a Matarrodona.

Contrallum del mar i les tres xemeneies

Contrallum del mar i les tres xemeneies

La Mola des de la Serra de l'Obac

La Mola des de la Serra de l’Obac

Podeu veure la varietat de vistes des de el diferents colls que es passen com el de les tres creus.

Anant al coll de les tres creus

Serra de l’Obac

Serra de l’Obac

Serra de l’Obac

 

Els boscos de la serra de l’Obac som frondosos i ja que seguir el corriols marcats, tenim molt humitat amb aquesta època, una mostra son aquestes falgueres.

Bosc de la serra de l'Obac

Falguera

Anant al coll de les tres creus

pont de pedra al coll de les tres creusFinalment vàrem arribar al aixopluc del Hospital de Sang, nom que ve de l’època de les guerres carlistes (s.XIX), queden parts de restes de parets , als dos costats del aixopluc. Es un indret aïllat, enclotat i amagat i de difícil accés.  L’aigua la recollien a la cova de la Cort Fosca, que esta situada a pocs metres, on i varen fet una cisterna de pedra que recollia l’aigua del regalims del sostre.

Hospital de Sang - Serra de l'Obac

Hospital de sang

Les arrels de les plantes trepadores, podem veure com s’adapten al conglomerat de la serra, al pas del temps s’han separat de la roca, el grossor de les mateixes, ens fa pensar que tenen uns quants anys.

arrels d'enredadera

Esta entrada fue publicada en Paisatges y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *