TERRA SANTA – GALILEA – LAVI KIBBUTZ

El mar de Tiberíades on comença el riu JORDÀ

 

ESGLÉSIA DE LA ANUNCIACIÓ I EL TALLER DE SANT JOSEP

 

 

 

És un temple catòlic situat a la ciutat de Natzaret, al nord d’Israel.

L’església es va establir al lloc on, segons la tradició catòlica, l’Anunciació va tenir lloc.

La Tradició ortodoxa grega sosté que aquest esdeveniment va ocórrer quan Maria estava traient aigua d’una deu local a Natzaret, i l’Església Ortodoxa Grega de l’Anunciació es va construir en aquest lloc alternatiu.

L’església actual és un edifici de dues plantes construït el 1969 sobre l’emplaçament de l’etapa bizantina anterior i després de l’era de l’església dels creuats.

A l’interior, la planta baixa conté la Gruta de l’Anunciació, considerada per molts cristians com les restes de la casa de la infància de la Mare de Déu.

En aquesta Basílica es troba una galeria amb mosaics que representen a algunes de les advocacions marianes més importants de diversos països.

Advocació de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya.

 

 

MONT TABOR : BASÍLICA DE LA TRANSFIGURACIÓ

 

 

vista des de el mont Tabor

El mont Tabor es un turó de Galilea a l’extrem nord-est de la plana d’Esdreló.

Des de l’antiguitat és considerat com un lloc Sant, essent esmentat sovint a l’Antic Testament, i la tradició cristiana diu que va ser al seu cim on va haver-hi la transfiguració de Jesús.

Vista del Mar de Tiberiades des de el Mont TABOR

Per a commemorar-ho, el segle v s’hi va fer una basílica bizantina, substituïda el 1924 per l’actual església de la Transfiguració.

L’església de la Transfiguració

Es una església localitzada al cim del mont Tabor a Israel.

Tradicionalment es creu que és el lloc on es va dur a terme la Transfiguració de Jesús, un esdeveniment narrat als evangelis en què Jesús es transfigura en una muntanya sense nom i parla amb Moisès i Elies.

L’església forma part del complex d’un monestir franciscà acabat d’edificar el 1924 per l’arquitecte Antonio Barluzzi.

Va ser construïda sobre les ruïnes d’una antiga església bizantina (segles IV a VI) i d’una església del segle XII de l’època de les Croades.

 

 

 

YARDENIT – BAPTISME AL RIU JORDAN

 

 

També conegut com el lloc Baptismal Yardenit , és  ubicat al sud de la desenbocadura del rio Jordà en la regió de Galilea , al nord d’Israel , que és frequentat per peregrins cristians .

Segons la tradició cristiana, el baptisme de Jesús (Mateo, 3: 13-17) va tenir lloc a Qasr el Yahud , al nord de la Mar Morta i a l’est de Jericó .

Durant segles, Qasr el Yahud fou el lloc de baptisme  més important per als peregrins, i s’hi van establir monestirs i cases d’hostes a prop.

Al-Maghtas a Jordania mostra les primeres  estructures religioses relacionades amb el baptisme o banys religiosos en la part oriental del Jordà.

 

 

 

Desprès de la Guerra dels Sis Dies, Qasr el Yahud va caure sota l’ocupació   israeliana .

A causa de l’activitat militar i les excavacions, el Ministeri de Turisme d’Israel va establir Yardenit en 1981 com un lloc alternatiu de peregrinació.

Yardenit es va convertir en el primer lloc de baptisme regulat, en el costat israelí del riu.

Podeu gaudir de un vídeo : clican sobre aquesta foto

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *