DIA 5 (II) – KIOTO: Pagoda de Yasaka, El Ryōzen Kannon, Pavelló Kodaiji i Temple Yasaka

Sortim de Kiyomizudera, és per la tarda i l’afluència de gent ha baixat notablement, pel que podem passejar amb una mica més de tranquil·litat per la zona. De camí a l’santuari Yasaka vam gaudir de caminar per una de les zones més tradicional de Kyoto. Observant a dues «maikos».

Pagoda de Yasaka.

Higashiyama és una àrea històrica de Kyoto que alberga nombrosos temples i santuaris. Entre el temple de Kiyomizu-dera i el santuari de Yasaka-jinj es troba situat el temple de Hokan-ji conegut pel nom de Pagoda de Yasaka.

 

Amb una alçada de 46 metres i cinc pisos, aquesta pagoda va ser construïda al segle sisè, encara que posteriorment va cremar en diversos incendis. L’actual pagoda és una reconstrucció de l’any 1440 obra d’Ashikaga Yoshinori.

 

 

Ryōzen Kannon

El Ryōzen Kannon és un memorial de guerra, commemora als soldats morts de la Guerra de el Pacífic. L’estàtua va ser construïda per Hirosuke Ishikawa i té 24 m d’alçada i pesa aproximadament 500 tones.

 

 

 

Pavelló Kodaiji

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El pont Kangetsu-dai al jardí Visió de la lluna al Pavelló Kodaiji temple a Kyoto, Japó durant la primavera, va ser construït per veure el reflex de la lluna en la superfície de l’estany. Temple Kodai-ji és especialment famós per alguns dels personatges històrics i artefactes associats amb ell; però és un bell temple i mereix ser visitat per dret propi.

 

 

El seu jardí de vianants és una peça excepcional d’arquitectura paisatgística, amb grans pedres i arbres col·locats en un entorn de muntanya entre elegants edificis de temples, cases de te i un bosc de bambú.

 

Des del cim del turó, se li ofereixen una vista no només dels terrenys de el temple, sinó de gran part de Kyoto.

Les dues cases de te, anomenades Kasa-tei (glorieta en forma de paraigües) i Shigure-tei (casa de plugim) són clàssics dissenyats per Sen-no-Rikyu, un famós mestre de la cerimònia del té.

El sostre de Kasa-tei està fet de troncs i bambú prim, el que li dóna l’aparença d’un paraigua tradicional, d’aquí el seu nom.

El temple també és famós per l’estil de laca creat per a la seva mobiliari, en què es van aconseguir efectes especials mitjançant l’aspersió de flocs d’or en la laca. Diverses peces de laca s’exhibeixen dins el temple.

Petit bosc de bambú

 

 

 

 

TEMPLE YASAKA

El Yasaka Jinja  és un santuari xintoista situat al barri de Higashiyama-ku de Kyoto, al Japó.

Està dins del popular districte de Gion i fortament lligat a ell, per la qual cosa era conegut abans de la Restauració Meiji com el Gion Jinja o, més popularment, com Gion-san.

 

 

 

una família vestida amb el seus vestits tradicionals

El santuari està dedicat als kamis Susanoo, la seva dona Kushinadahime .

El santuari va començar a construir-se al segle VIII, concretament en 656, durant el segon any de regnat de l’emperatriu Saimei dins del Període Asuka.

 

Coincidint amb la nostra visita vàrem gaudir de una boda xintoista

Estació de Kioto

 

L’edifici de l’estació, un dels més grans de país, presenta un estil futurista i incorpora un complex amb centres comercials, hotel, cinemes, i diverses instal·lacions de Govern Municipal de Kyoto.

 

La Xarxa ferroviària disposa de connexions amb les ciutats de Tòquio, Osaka, Nara, Nagano i Kanazawa, a més dels Aeroports internacionals de Kansai i Osaka. Disposa de serveis regulars d’unitats Shinkansen (Tren bala), a més d’altres ferrocarrils privats de tipus regional i de l’àmbit municipal de Kyoto. Tot el complex és obra de l’arquitecte Hiroshi Hara.

Dema amb el TGV, anem al Alps japonesos

 

 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Esta entrada fue publicada en flora, ILLES, JAPÓ, Paisatges, PANORAMIQUES, Tardor, VIATGES y etiquetada , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *