DIA 6 – KANAZAWA: Casa dels Namura / Jardins Kenrokuen / Castell de Kanazawa / El barri de Gheisas o Higashi Chaya Quan

Sortim de Kioto amb el TGV, travessem els Alps japonesos per arribar a Kanazawa.

 

casc d’un Samurai – de casa dels Namura

Kanazawa

 

Kanazawa, es la capital de la prefectura d’Ishikawa, a la regió de Hokuriku, al Japó.

Està situada a la riba del mar del Japó, al sud-oest de la península de Noto, envoltada pels Alps japonesos.

Té un port actiu, indústries tèxtils (seda i fibres sintètiques) i d’artesania.

La ciutat conserva l’aspecte d’antiga ciutat fortalesa feudal.

 

Kanazawa, esta al mig d’alps japonesos i a la tardor preparen els seus arbres amb cordes que fan que les branques per la neu no es trenquin, també cobreixen les zones de fusta amb cortines de canyes també per protegir la de les glaçades del propi hivern.

 

Casa dels Namura

Una de les característiques de Kanazawa que no trobem en altres ciutats turístiques és l’existència d’districte de samurais de Nagamachi.

 

Aquesta zona ha conservat l’ambient tradicional de les residències de samurais, algunes de les quals es poden visitar, com la residència de la família samurai Nomura que va ser construïda l’any 1843. Està fabricada en fusta de xiprer i té pintures fusuma-i a les parets corredisses realitzades pel pintor personal de la família. A més dins té el tercer jardí més important en una casa al Japó.

Dins de la casa jardí, dels Namura, podem gaudir de peses de l’època, hem seleccionat quelcom d’elles.

 

 

Carta dirigida a un soldat per haver decapitat a un enemic

 

 

 

 

Jardins Kenrokuen

Jardins Kenrokuen està considerat com un dels tres jardins paisatgístics més bells del Japó (juntament amb el jardí Kairakuen de Mite i el Korakuen de Okayama).

 

 

El nom Kenrokuen significa literalment «Jardí de les sis excel·lències«, fent referència a l’amplitud, l’aïllament, l’artificialitat, l’antiguitat, l’aigua abundant i les vistes àmplies, 6 atributs essencials que conformen un jardí perfecte segons la teoria xinesa de el paisatgisme .

 

Les xifres d’aquest jardí són impressionants: uns 9.000 arbres, més de 180 espècies diferents de plantes, dos estanys i una font de les més antigues del Japó.

 

 

 

Castell de Kanazawa

 

Passar per la famosa i grandiosa porta Ishikawa per entrar a al parc de l’antic castell de Kanazawa de què s’han reconstruït diverses parts.

Des que Toshiie Maeda es va mudar a Kanazawa en 1583 fins al final del Període Edo, el castell de Kanazawa va ser la seu de l’poderós clan Maeda, senyors de Kaga. El clan Maeda goberno aquest domini durant més de 280 anys. En temps de la família de Maeda, les fosses envoltaven el castell. A l’estar situat a la banda dels jardins Kenrokuen, val la pena anar a fer una passejada, descansar de tant turisme o seure a menjar unonigiri i veure el temps passar.

 

 

 

El barri de Gheisas o Higashi Chaya Quan

Si parlem de barris de geishas, ​​tots pensem en Kyoto, especialment en Gion. No obstant això, no és l’única ciutat del Japó amb geishas en actiu i amb barris de geishas amb una llarga tradició.

La construcció de cases de dos pisos excepte les cases de chaya estava prohibit a l’època d’Edo.


Les cases de chaya tenen un enreixat o gelosia anomenat «kimusuko» al costat exterior del primer pis i una habitació per a convidats d’estil japonès en el segon pis.

 

En Kanazawa ha tres barris de geishas o tres districtes chaya:

Higashi Chaya, Nishi Chaya i Kazuemachi Chaya.

Una chaya és una casa de te on geishes i maikos actuen per a entreteniment dels assistents.

 

 

 

 

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en flora, ILLES, Paisatges, PANORAMIQUES, pobles medievals, Tardor, VIATGES y etiquetada , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *