Conjunt Monumental Amir Chakh Magh
El conjunt esta format per la porta del basar Amir Chakmaq Tekieh y una petita mesquita.
L’edifici Amir Chakhmaq Tekieh data del segle XV , el mes interesant es la seva imponent portada, semblant a la façana d’una mesquita, amb un iwan de dos nivells y tres cossos flanquejats per dos esvelts minarets que es van incorporar al segle XVII, tota la façana esta revestida de rajoles.
Al costat dret i trobem una armadura de fusta denominada Naghl amb la forma d’un arc iranià, te 8,5 m. de alçada i va ser construïda al segle XVII.
La funció d’aquesta estructura, es representa la tomba del Iman Hussein, el tercer Iman del xiisme.
Els dies del Moharram es cobreix amb llenços de color negre, espills e imatges de lleons.
Una família iranià al complet, hi falta el pare que també fa la fotografia
Al voltant de la plaça un conjunt de dones fen un piscolabis.
Barri Antic
La Ciutat Vella de Yazd, es una zona laberíntica, d’estrets carrerons, cases de maó i tova amb precioses portes de fustes, passadissos que semblen ser secrets i que comuniquen els diversos carrerons i arcs que uneixen les diverses estructures. També es troben a la Ciutat Vella, petits restaurants o encantadors hotels que s’han situat en antics palaus remodelats. Són carrers coneguds com sabbats, una zona molt agradable de visitar.
És aquest un barri on trobem també un bon nombre de dipòsits d’aigua subterranis i amb torres de ventilació, que tenen una estructura similar a la que hem vist als afores de Yazd. El dipòsit cilíndric sempre queda per sota del nivell del sòl, de manera que no es veu. El que sí que queda a la vista són les torres de ventilació, els badgirs, que mantenen l’aigua fresca, així com les precioses cúpules de tova que sobresurten dels terrats de la ciutat vella. Està fent fosc i la zona es va tornant misteriosa, i fins i tot, alguna cosa té de fantasmagòrica.