DIA 3 – NARA (I): PARC DE NARA / TEMPLE DE TODAI-JI / TEMPLE KASUGA TAISHA

Día 3) : Osaka / Nara 

 

1-NARA

Nara és una de les ciutats més populars de la regió de Kansai.

OSAKA – La ciutat de nit vista des de l’habitació del hotel, tots el edificis alts tenen llums vermelles de senyalització

Va ser l’antiga capital del Japó durant la cort Yamato.

Nara encara conserva l’esperit de Japó tradicional a molts dels seus carrers i construccions, per la qual cosa és visita gairebé obligada en el nostre viatge al Japó.

Treballs al carrer, circulant vehicles, persones …

Cuina al carrer, petites paradetes posen al teu abast tot tipus de menjar.

2-PARC DE NARA

També és conegut el parc de Nara pels seus cérvols sika, els quals campen lliurement per tota l’àrea verda de Nara i és una de les principals atraccions turístiques, a part dels temples.

CERVOL SIKA

Aquests cérvols són un simbol de la ciutat  de Nara.  El habitants i vilatans de la zona venen tot tipus de complements amb la cara d’un cérvol així com  també  «menjar de cérvol» (galetes preparades pels venedors) per alimentar-los i amb paciència acaronar aquests animals, els quals estan tan acostumats a la gent que es deixen tocar.

Nara, la llar dels cérvols sagrats. Parlar de Nara és parlar de cérvols. El parc de Nara ocupa gairebé tota la zona est de la ciutat i és la llar de 1200 cérvols, que en èpoques pre-budistes eren considerats missatgers dels déus i actualment gaudeixen de l’estatus de Tresor Nacional.

 

 

 

3-TEMPLE DE TODAI-JI

El temple de Todai-ji és un gran temple budista, que es troba a la ciutat de Nara,

El temple Todai-ji es va concloure a l’any 752 sota el mandat de l’emperador Shomu, impulsor de l’budisme al Japó.

En el seu interior hi ha un buda gegant conegut com Buda Vairochana, que significa buda que brilla al llarg de el món, com el sol o Daibutsu (Gran Buda).

 

 

3a.-PORTA NANDAIMON

L’entrada a el temple Todaiji de Nara es fa per un pòrtic que data de l’any 1199. És la porta Nandaimon de 20 metres d’altura.

 

 

3b-INTERIOR DEL TEMPLE 

Els temples budistes al Japó estan acollits pels déus iracunds Kongōrikishi o Nen, dos guardians musculosos que protegeixen buda.

A n’entrar a el temple Todaiji, el primer que crida l’atenció és  l’estàtua de bronze del gran buda Daibutsu. És una estàtua de Buda assegut de 16 metres d’alt  i 500 tones de pes. Algunes parts de la seva construcció estan tallades en or.

Just darrere hi ha dos Bodhisattvas gairebé igual de grans.

A l’entrada de l’edifici principal hi ha una estàtua d’un personatge que es diu Binzuru Sonja, anomenat com Nedi Botoke, hi ha una llegenda que diu que si toques  l’estàtua, aquesta part de el cos se’t curarà.

Després del pas pel Temple Todai-ji, el nostre recorregut per Nara ens va portar a un altre dels racons més emblemàtics de parc. En tot moment vigilats de prop pels omnipresents cérvols sika, considerats per la religió sintoista.   És comú veure a l’exterior dels comerços cossis d’aigua perquè els animals puguin saciar la seva immensa set, segurament a causa de la gran quantitat de galetes que ingereixen dels turistes. 

Vam passejar placidament pel Bosc Primigenio de Kasugayama i els seus famosos fanals de pedra.

 

 

4b-TEMPLE KASUGA TAISHA

El Kasuga Taisha, situat també a Nara, és un dels santuaris sintoistes més antics i interessants de tot Japó. Segons la llegenda, data de l’any 768, merament 58 anys després que Nara es convertís en la primera capital de país.

A més, és el santuari de la família Fujiwara, una de les famílies més poderoses en aquella època.  Sempre tenia algú a prop del tron ​​manejant els fils.

El Kasuga Taisha, que es troba a peu de les muntanyes sagrades de Kasugayama i Mikasayama, és especialment recognoscible per les més de 2.000 làmpades de pedra en el camí de pujada al santuari pròpiament dit,

 

i un cop allà, per les al voltant de 1.000 precioses llums de bronze.

A l’igual que qualsevol santuari, el Kasuga Taisha permet recuperar l’alè quan un està recorrent frenèticament aNara. El seu ambient tranquil es tenyeix de rareses solemnes quan es pren la senda que l’envolta i que està vorejada amb llums de pedra. Una vegada que es passa l’entrada, hi ha els petits camins que separen els edificis i que semblen els carrerons d’un poble. Les dames que mantenen el lloc estan vestides amb vestits tradicionals per al delit dels visitants. Després dels llums de pedra, veuràs les de bronze. Sospeses amb ganxos en els alers dels edificis a diferents alçades, semblen que van a començar a moure i crear un soroll terrible.

Però en realitat res pertorba la tranquil·litat d’aquest lloc. Tot i que no hi ha molts espais verds al santuari, els cérvols venen a formar part de l’paisatge i a pasturar tranquil·lament sense molestar ningú. Segons la religió sintoista ells són missatgers dels kami (deïtats). Així que quan els veiem al mig de l’santuari, podria significar que una oració ha estat escoltada.

 

5b-Nigatsu-do Hall

Fundada ja al segle VIII, aquesta important estructura religiosa domina la ciutat de Nara. El seu nom, que significa Saló del segon mes, reflecteix la cerimònia anual de el temple que es porta a terme durant el segon mes de l’calendari lunar.

 Si estàs buscant bones vistes de la ciutat no pots deixar de pujar a dalt de l’Nigatsu-do. L’escala de fanalets de pedra que condueix fins al Nigatsu-do és senzillament preciosa i des de dalt s’obtenen unes vistes genials de Nara, així que no te la pots perdre.

Per accedir-hi, hauràs de pujar uns 70 graons.

 

A més de veure els tres mil fanals (donats pels viatgers pietosos) que decoren el Kasuga Taisha, per uns centenars de iens també pots accedir a l’interior d’algunes de les sales on els monjos fan les seves oracions.

 

Nara, a la tardor es converteix en una explosió de colors: «taronja, vermell i groc» en aquesta época, pots gaudir de la caiguda i dels colors de les fulles a la tardor, que es coneix com MOMIJI

Momiji 

Què és el momiji?

Amb l’arribada de la tardor, el color de les fulles dels aurons japonesos comença a tornar-vermellós o ataronjat. Aquest canvi de color provoca una preciosa metamorfosi dels paisatges japonesos, tant a les zones de muntanya com a les ciutats, especialment en els famosos jardins japonesos i en els terrenys dels temples i santuaris. És en aquest moment quan comença a parlar-se en Japó del «momiji«.

Ara sortim del Parc de Nara per anar en el proper blog a:

El Fushimi Inari-Taisha

Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.

 

Esta entrada fue publicada en Fauna, JAPÓ, Paisatges, PANORAMIQUES, VIATGES y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *