Seguim a Nara, per acabar el dia visitant :
El Fushimi Inari-Taisha
El Fushimi Inari-Taisha És el principal santuari sintoista dedicat a l’esperit d’Inari, i situat en Fushimi-ku, un dels districtes de Kyoto (Japó).
El santuari es troba situat a la base d’una muntanya també coneguda com «Inari», que inclou diversos senders per arribar a altres santuaris més petits.
Des de les èpoques més antigues del Japó, Inari era vista com a patrona dels negocis, tot i que Inari en primer lloc fora deessa de l’arròs. Els comerciants i artesans oferien culte a Inari a canvi d’obtenir riquesa en els seus negocis, de manera que donaven nombrosos torii que actualment formen part de la vista panoràmica de el temple.
D’aquesta famós temple es diu que té més de 32.000 petits torii, anomenats santuaris. És especialment conegut pels milers de toriis vermells que delimiten el camí pel turó en la qual es troba situada al santuari.
Els torii són donacions de particulars, famílies o companyies. A l’esperit d’Inari se li considera com a protector de les collites, especialment d’arròs, i en conseqüència històricament ha estat associat amb la riquesa. Les companyies sovint fan ofrenes als santuaris d’Inari en forma de barrils de sake o de torii.
Se’l considera un dels llocs més bells de Kyoto, i un dels símbols de Japó.
Des de la seva fundació al 711, el santuari es va convertir en objecte de el patrocini imperial durant el començament de l’Període Heian. Al 965, l’Emperador Murakami va ordenar que els missatgers imperials (heihaku) van ser enviats per informar de tots els esdeveniments importants a l’guardià Kami de Japó.
Aquests heihaku van ser enviats inicialment a un total de 16 santuaris, entre els quals també es trobava el Santuari a Inari. Entre 1871 i 1946 el Fushimi Inari va ser inclòs oficialment dins de l’Kanpei-taisha, el que significava que quedava sota suport de el govern nipó.
En tots els santuaris dedicats a Inari, la guineu o kitsune és una de les figures prominents perquè és el missatger de l’déu Inari. Així que només sortir de l’estació de tren de camí a l’santuari trobarem el primer kitsune però també veurem diversos més en diversos punts de la mateixa. Sovint solen tenir una clau a la boca, representant la de el lloc on es guarda l’arròs i, per tant, la riquesa.
L’any 2005, va aparèixer en la pel·lícula nord-americana Memòries d’una geisha.
LA PORTA ROMON és la porta principal d’accés a l’santuari Fushimi Inari que veiem just després de passar el segon gran torii vermellenc.
La porta va ser construïda per ordre de l’regent Toyotomi Hideyoshi en 1589. Explica la llegenda que quan la mare d’Hideyoshi va caure malalta, aquest va resar a la deïtat d’Inari i va prometre una generosa donació si la salut de la seva mare millorava.
Els seus resos van fer efecte i amb la donació d’Hideyoshi es va construir la porta Romon com a porta principal d’accés a l’santuari Fushimi Inari.
La visita al temple va ser per la tarda, per lo que no vàrem fer tot el seu recorregut, arribant fins a un llac, on la llum del dia i a era minsa.
Durant tota la visita vàrem poder gaudir de les tonalitats vermelles, grogues i verdes del boscos que envoltant al temple
Dema a KIOTO ….
Si cliqueu podreu veure COLORS A LA TARDOR AL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.
Si cliqueu podreu veure PANORAMIQUES DEL JAPO, per tornar, cliqueu tornar a la pàgina anterior.