VISITA ATLES CENTRAL (3)

Presentem del medi botànic, tres especies que viuen en el entorn de les cavitats que hem visitat.

 

EUFÒRBIA DE  RESINA:

A la zona de Taghzout i baixant per el camí que ens porta a la surgència Aghbalou n’Imin Taghzout, podem observar  gran quantitat de la planta Eufòrbia de resina, denominada també amb aquets altres noms:

       Cordón resinoso

       Cordón de Marrakech

       Eufòrbia resinífera.

Son de creixement lent, viu a zones semi-àrides i calcaries, a una alçada entre 600 i 1.800 metres, la seva alçada arriba a 0,50 metres i formen colonies de mes de 15 metres de diàmetre.

TAGHZOUT

 

TAGHZOUT

 

TAGHZOUT

La tija, de color verd clar, ramificada des de la base,  esta formada per quatre costelles lleugerament dentades, amb costats còncaves i arestes agudes, amb un parell de espines de 0,2 a 1 cm. Separades entre 0,5 i 1 cm.  

TAGHZOUT

 

Aquestes flors que veiem en mig de les eufòrbies , segons hem pogut veure a un treball de la  SBF (Société Botanique de France), la descriuen com :  Feeria angustifoliaCampanulaceae 
(Caractèrs gras + astérisque = Endémiques de Marroc)


TAGHZOUT

 

MARGALLO:

Chamaerops Humilis Cerifera

Bargalló  blau. Palmera del Atlas

TAGHZOUT

 

Es una cosina germana del bargalló o margalló mediterrani, pro que creix a la serralada del Altlas . Te les mateixes característiques del chamaerops humilis normal, si ve les fulles son de color blau platejat.

 

 

TAGHZOUT

TAGHZOU

TAGHZOUT

TAGHZOUT

 

TAGHZOUT

 

QUERCUS ILEX:

En el Atlas Central se desenvolupen alzinars en un ambient semiàrid, amb un sostrat calcari. Le petita possibilitat de aigua implica un menuda frondositat.

QUERCUS

QUERCUSQUERCUS

Aquí podem veure com s’aprofiten els alzinars,  els pastors tallen les branques que a l’ombra de la mateixa alzina menja el bestia, després les branques son recollides per aprofitar les a la llar.

 ALZINARS

Esta entrada fue publicada en flora, VIATGES y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *