Cadí-Moixeró – TARDOR

El Parc Natural del Cadí-Moixeró és un espai d’interès natural de Catalunya, que comprèn el conjunt de serres prepirinenques del Cadí i de Moixeró. Està situat a cavall de les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. El cim més alt es diu puig de la canal baridana o Vulturó de 2.648 m, Moixeró (2.409 m), el massís del Pedraforca (2.506 m) i gran part de la Tosa d’Alp (2.536 m) i el Puigllançada (2.409 m). Té una superfície de 41.342 ha.

Les seves altituds se situen entre els 900 m a les valls i els 2.648,6 m del cim més alt, el Vulturó. És per tant un parc d’alta muntanya. Les serres del Cadí i del Moixeró unides en el port de Tancalaporta (2.357 m) formen una barrera d’impressionant alçada que separa la vall del Segre de la capçalera del riu Llobregat.

 

Aquet any surtin de Bellver de Cerdanya passant per Santa Maria de Talló em fet també un recorregut per la vall del riu Ingla, pro com ens vàrem trobar al Pirineus de Lleida, tampoc em vist tonalitats vermelles, únicament grogues.

Esta entrada fue publicada en Paisatges, PANORAMIQUES, PARCS NATURALS-NACIONALS, PIRINEUS, Tardor y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *