IRAN . TEHERAN II – Bazar de Tajrish i Museu de las Joies

Basar de Tajrish i Museu de las Joies

El Basar Tajrish, al nord de Teheran, és una de les zones més antigues de Teheran, i és a prop del Mausoleu Emamzadeh Saleh. El nom Tajrish es basa en el llenguatge de Tat que era l’idioma oficial de Shemiran abans de triar a Teheran com a capital. Va ser construït d’acord amb estils arquitectònics d’altres basars tradicionals a Teheran.

Un punt interessant sobre aquest mercat és el nom de cada botiga fet a la façana de les tendes amb rajoles, que dona una aparença bella al mercat.

El basar està cobert i té moltes formes de pas que condueixen a diferents seccions on podeu adquirir les espècies, productes lactis, roba, teixits, fruits secs, olles tradicionals, fruites, verdures , tot es pot trobar al Tajrish Basar.

Aquest basar de la mateixa manera que la majoria és tot un plaer per als sentits, ja que pots apreciar una infinitat de colors, sabors, olors, textures i sons en tot el que allà trobes i en cada pas que dónes, realment és tota una fascinant experiència recórrer-ho. Entre totes aquestes coses, el mercat de fruites i verdures és una de les atraccions més populars del mercat.

Parades de fuites i verdures al exterior del Basar

Curiositats a les tendes de carn

Forma de disposar les especies abans de vendre

  

 

Productes frescos iranis

 

La gran plaça dins del basar, on es pot veure tot tipus de verdura i fruita fresques

 

 

Vàrem observar gran quantitat de roses seques, molt utilitzades en la cuina iraniana

Figues seques

També troben gran varietat de tendes de fruita seca del país

El Basar te també tot tipus de tendes que venen tot allò que es pot necessitar per una llar irani

 

Les tendes estan molt mesclades com es pot veure amb aquestes fotografies de diversos trams del basar

 

El viatje a Iran, va coincidir amb el final de la celebració del Moharran, i hem vist a diferents poblacions actes per commemorar la mort del Iman Hussein.

En el Basar Tajrish, es pot veure gran cantitat de banderes de color negre com expressió de dol

 

Les tendes tenen el seu nom col·locat a la façana amb rajoles, es una característica d’aquet mercat

 

 

 

Museu de las Joies

En un petit racó del centre de Teheran jeu sota terra un fabulós tresor d’or, diamants, maragdes, perles, robins i safirs, una imponent col·lecció de joies que parla del luxós passat dels reis perses que pel seu valor forma part de les reserves nacionals iranianes.

Entre imponents mesures de seguretat, el Museu Nacional de Joies del país asiàtic, ubicat dins d’una càmera cuirassada  del Banc Central de l’Iran, rep diàriament la visita de centenars de turistes, majoritàriament estrangers, que observen impressionats riqueses dignes de faula i el minuciós treball dels artesans joiers perses de segles passats.

Aquesta col·lecció és una col·lecció sense semblat algun, tant en termes del treball artístic, com per exemple amb els esmalts sobre or, o el tallat de pedres precioses. Si bé no podem dir que és única com a col·lecció de joies, realment en cap altre lloc es pot veure aquest enorme volum de pedres precioses en un museu.

El tresor recull joies i artefactes emprats per diverses dinasties de reis iranians dels últims 400 anys, particularment del període dels Qajar i els Pahlevi, i que van ser el més important símbol del poder i la riquesa d’aquests sobirans.

Fotografías facilitadas por el Museo Nacional de Joyas (de arriba abajo), diamante «Océano de Luz», de 182 quilates, el mayor diamante rosa del mundo; orbe creado hace 140 años, compuesto por 34 kilos de oro macizo y 4 kilos de piedras preciosas; perlas y esmeraldas (2,4 kilos de joyas) con la que se coronaron los reyes de la dinastía Palhavi, entre ellos Mohamad Reza Pahlaví y la corona que llevó  Farah Diba; que forman parte del fabuloso tesoro, que habla del lujoso pasado de los reyes persas y que por su valor forma parte de las reservas nacionales iraníes.

Esta entrada fue publicada en IRAN, PANORAMIQUES, VIATGES y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *