ARGENTINA – CASCADES DE L’IGUAÇÚ (I) BANDA ARGENTINA

Les Cascades de l’Iguaçú

Les Cascades de l’Iguaçú es troben dins del Parc Nacional del mateix nom, a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Puerto Iguaçú, al nord de la província de Missions. El riu que les forma, també anomenat Iguaçú, neix en l’estat de Paranà, al Brasil, i després de recórrer uns 1200 quilòmetres per un altiplà, absorbint el cabal dels afluents que es topa en el seu camí, arriba a un punt on una falla geològica forma una esquerda a la plana.

Com si una geganta pala s’hagués enfonsat a la terra separant els seus costats.

Només que en aquest tall, coincideix amb el pas d’un riu.

Un riu que ve recorrent una geografia tranquil·la, sense massa sobresalts, que de poc troba en el seu transitar un seguit de salts.

I de cop i volta, uns 80 metres de desnivell que es converteixen en una violenta sensació de vertigen: la Gola del Diable, el principal salt de les Cataractes, combinada amb un constant tronar ensordidor que es submergeix en el més profund, per després mansament, desembocar a pocs quilòmetres al riu Paraná.

En idioma guaraní, el terme Iguazú es tradueix com Aigües grans.

 

Dades Curioses:

  • Les Cataractes tenen un ample de 2.7 quilòmetres (o 1,7 milles). La seva altura varia entre els 60 metres (200 peus) i 82 metres (o 269 peus) i el seu cabal d’aigua mitjana és de 1.800 m³ / s.

  • Una gran part de l’aigua de les cataractes cau en la Gola del diable un llarg abisme que és de 82 metres d’altura, 150 metres d’ample i 700 metres de llarg. Aquest abisme és en forma de «U» .

  • Dos terços de les Cascades de l’Iguaçú són al costat d’Argentina.

  • Les Cascades de l’Iguaçú es van formar com a resultat d’una erupció volcànica.

  • Les Cascades de l’Iguaçú poden ser vistes en moltes pel·lícules, incloent: «La Missió», «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull,» «Mr. Magoo, «» Miami Vice «i moltes més.

  • Durant 2017 van venir al Parc Nacional Iguaçú 1.500.000 visitants.

 

Amb toc el recorregut per les passarel·les hem observat una vegetació molt frondosa envoltant al riu, plena de flors, papallones, orquídies, etc.

El volum d’aigua pot variar de 1.000 cúbics/segon fins a mes de 10.000, en aquet vas i a probabilitats de que s’endugui quelcom de passarel·les.

Les cascades des de la vesant argentina es poden recorre per passarel·les i també amb vaixell, el problema del vaixell es que les maquines fotogràfiques no es poden utilitzar, a no se que siguin submergibles, també es recomanable porta roba de recanvi.

Totes les passarel·les estan molt ven conservades, no tenen res a veure de les que jo vaig transitar al any 1993.

 

 

La entrada al parc es realitza amb un trenet que et porta fins el començament de les passarel·les, la caminada es molt planera i molt fresca i a que transcorre per dins del bosc. Dos hotels dins del parc, el nou i el vell

Hem fet un recull de fauna, flors i papallones que poden veure clicant: fauna i papallones , com la visita ere totalment per veure cascades, la fauna i les flors son esporàdiques i aprofitant petits moments.


 

Esta entrada fue publicada en ARGENTINA, Fauna, flora, ocells, ocells aquatics, Paisatges, PANORAMIQUES, VIATGES y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *