IRAN – ISFAHAN I -Palau Ali Ghapu

 Palau Ali Ghapu

Ali Qapu és un gran palau, es troba en el costat occidental de la plaça Naqsh i Jahan, davant de la mesquita Sheikh Lotfollah, i es va dissenyar originalment com un vast portal. Té quaranta-vuit metres d’alt i hi ha sis pisos, cadascun accessible per una escala de cargol. En el sisè pis, Music Hall, es troben nínxols circulars profunds en les parets, que tenen no sol valor estètic, sinó també acústic.

El nom Ali Qapu, se li va donar a aquest lloc ja que estava just a l’entrada dels palaus safàvides que s’estenien des del Naqsh i Jahan Square al bulevard Chahar Baq.

L’edifici, un meravellós edifici safàvida, va ser construït per decret de Shah Abbas I a principis del segle XVII. Va ser aquí on el gran monarca solia entretenir visitants nobles i ambaixadors estrangers.

Shah Abbas, aquí per primera vegada, va celebrar el Nowruz (Any Nou iranià) de 1006 AH / 1597 CE.

Ali Qapu va ser reparat i restaurat substancialment durant el regnat de Shah Sultan Hussein, l’últim governant safàvida, però va caure de nou en un terrible estat de ruïna durant el breu regnat dels afganesos invasors.  

Sota el regnat de Nasir ol Din Shah i Qajar (1848-1896), les cornises safàvides i els mosaics florals sobre el portal van ser reemplaçats per rajoles amb inscripcions.

Shah Abbas II estava entusiasmat amb l’embelliment i la perfecció d’Ali Qapu. La seva principal contribució va ser donada a la magnífica sala, les construccions en el tercer pis. Les 18 columnes de la sala estan cobertes amb miralls i el seu sostre està decorat amb grans pintures. El sisè pis va ser popularment anomenat Music Hall. Aquí diversos conjunts van tocar música i cantar cançons. Des de les galeries superiors, el governant safàvida observava Chowgan (pol), les maniobres i la carrera de cavalls davant de la plaça de Naqsh i Jahan.

 

Els sis pisos, cadascun accessible per una escala de cargol amb rajoles plenes de motius florals.

Ali Qapu és ric en pintures murals naturalistes de Resa Abbasi, el pintor de la cort de Shah Abbas I i els seus alumnes. Hi ha motius florals, animals i aus en les seves obres.

Només per les vistes ja val la pena entrar al palau Ali Qapu, des de dalt és des d’on es pot veure la millor perspectiva de la plaça.

La maravellos vista de la mesquita de Lutfullah

La mesquita de l’Iman i les muntanyes als fons

contrallum de la mesquita de l’Iman

la sala de la música, una habitació amb les parets decorades d’uns petits nínxols de curioses formes i que és, amb diferència, la més interessant de totes.

Esta entrada fue publicada en IRAN, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *