IRAN – ISFAHAN II – La Catedral de Vank

 La Catedral de Vank

La catedral de Vank és una catedral armènia a la ciutat de Isfahan.

Vank significa «monestir» o «convent» en l’idioma armeni.

Posseeix una arquitectura que combina l’estil iranià i l’armeni, convertint-la en una estructura única al món. Establerta en 1606, la catedral va ser dedicada als centenars de milers deportats armenis que van ser reubicats pel Shah Abbas I durant la guerra amb l’Imperi Otomà entre 1603 i 1618.

La catedral inclou un campanar, construït en 1702, una tipografia fundada pel cardenal Khachatoor, una llibreria inaugurada el 1884 i un museu obert a 1905. La llibreria conté més de 700 antics manuscrits rars en armeni i en llengües europees que es remunten a la edat Mitjana, té exposada una còpia de la Bíblia de 0,7 grams realitzada pels miniaturistes armenis i, segons els experts, la més petita del món.

L’interior de la catedral està decorat amb pintures, escultures daurades i captivadors mosaics, i els pinacles sostenen imatges pintades del cap d’un querubí envoltat d’ales plegades. A la banda septentrional de les parets de la catedral es representen imatges del Dia del Judici amb el Paradís dalt i l’infern a sota. Les parts inferiors estan cobertes de pintures que representen els armenis torturats pels turcs otomans.

Esta entrada fue publicada en IRAN, MESQUITES, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *