ARGENTINA – USHUAIA (I) FAR DEL FI DEL MON – CANAL DE BEAGLE

Ushuaia

Ushuaia és la capital de la província de Terra del Foc, Antàrtida i Illes de l’Atlàntic Sud.

La ciutat d’Ushuaia és la més austral del món. Està situada a la vora del Canal de Beagle, a l’extrem sud de l’Illa Gran de Terra del Foc, envoltada per les muntanyes Martial. La seva privilegiada ubicació permet gaudir de muntanyes, mar i boscos. En plena Serralada dels Andes, Ushuaia, la ciutat construïda gairebé íntegrament per presidiaris va ser fundada el 12 d’octubre del 1884 per Augusto Lasserre.

A més de ser un centre administratiu, és un node industrial, portuari i turístic.

La paraula Ushuaia prové de l’idioma yagà: ush (al fons, o al ponent) i waia (badia o caleta) i significa «badia que penetra en el ponent o cap a l’oest». El seu gentilici és «ushuaiens».

Navegació pel Canal Beagle

El Canal Beagle és el braç de mar en el qual es mira Ushuaia,  la separa de l’illa Navarino, una mica més al sud. Realitzar un petit creuer al llarg del canal és fonamental si visitem Ushuaia;  si pensem que hem arribat fins a la fi del món, seria imperdonable perdre’s aquesta excursió.

Sortim des del port d’Ushuaia i el passeig comença amb un recorregut per la Badia d’Ushuaia cap al Canal Beagle. Amb el catamarà voregem  l’ «Illa dels Ocells» on podrem albirar la variada flora i fauna del lloc. Es destaquen particularment skuas, albatros de cella negra, anecs vapor, cauquenes, gavines cuineres i gavines grisos.

Illa dels Ocells

 

 

 

 

 

 

Illa dels Llops

Després vam visitar la «Illa dels Llops«, on l’atractiu estrella  són els llops marins d’un i dos pèls. Tant l’Illa dels Ocells com l’Illa dels Llops són part de l’arxipèlag Bridges.

 

Far de la Fi del Món

Un dels llocs que més impressionen és la localització del Far Les Ecleireurs, també conegut com el Far de la Fi del Món, segurament perquè és un dels fars situats més al sud del nostre planeta.

En el Far Les Eclaireurs o Far de la Fi del Món podrem observar de prop els corbs marins imperials i rockers.

 

 

Illa Karelo

A l’Illa Karelo varem realitzar un desembarcament fent una petita caminada per arribar a unes restes arqueològiques; també ens permet admirar la flora i avifauna de la zona, aquesta caminada té una durada aproximada de 15 minuts.

GASTRONOMIA  

La gastronomia a la terra del foc i sobretot a Ushuaia, és molt interessant, destaquem les carns fetes a brasa i el marisc.

Esta entrada fue publicada en ARGENTINA, Fauna, flora, ocells, ocells aquatics, Paisatges, PANORAMIQUES, PARCS NATURALS-NACIONALS, Sin categoría, VIATGES y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *