TERRA SANTA – JERUSALEM (MUSEU DEL LLIBRE-ESGLÉSIA DE SANT JOAN EL BAPTISTA-ESGLÉSIA DE LA VISITACIÓ I MONT DE LES OLIVERES)

EL SANTUARI DEL LLIBRE – MUSEU D’ISRAEL

El Santuari del Llibre és una ala del Museu d’Israel a Jerusalem que alberga els Rotllos del Mar Mort descoberts entre 1947 i 1956 en 11 coves a les rodalies de la zona d’ Qumran.

UNA DE LES COVES DE QUMRAN – MAR MORT

El santuari té la forma de cúpula, que cobreix l’estructura base col·locada dos terços per sota de la terra, lleugerament per sobre d’un bassal d’aigua que l’envolta en el qual es reflecteix.

CAMARA ON ES GUARDEN ELS MANUSCRITS

A causa de la fragilitat dels rotllos, és impossible exhibir aquests permanentment i s’utilitza un sistema de rotació. Després que un manuscrit del pergamí va ser exposat durant 3 a 6 mesos, es retira del seu aparador i es col·loca temporalment en un celler especial.

Durant la visita al museu es totalment prohibit fer fotografies.

 

Dins del recinte del museu d’Israel hi trobem una maqueta de com era la ciutat de Jerusalem en l’època de Jesús.

 

 

La visió de la maqueta, durant la visita que comencem a Jerusalem i els seus voltants, ens permetrà comprovar aquelles parts que encara es conserven i com, i les que han estat modificades. 

 

 

ESGLÉSIA DE SANT JOAN EL BAPTISTA


L’Església de Sant Joan el Baptista és una església ortodoxa grega que data del segle V, que es troba al Barri Cristià de la Ciutat Vella de Jerusalem. Construïda al voltant de 450 per l’emperadriu Eudocia sobre la suposada ubicació de la casa de Zacaries, se’l considera l’església més antiga de Jerusalem. 

 

 

 

ESGLÉSIA DE LA VISITACIÓ

L’Església de la Visitació és un santuari catòlic situat a Ain Karem, al districte de Jerusalem (Israel). Situada en un vessant rocosa i envoltada de xiprers, l’església honora la visita que, segons un text neotestamentari, va realitzar Maria, la mare de Jesús, a Isabel, mare de Joan el Baptista (Lluc 1: 39-56).
Tradicionalment es considera que va ser en aquest lloc on Maria va recitar el seu cant de lloança, el Magnificat, un dels himnes més antics de la cristianitat.

L’església està bellament adornada i al jardí interior, en plaques de ceràmica, es transcriu el Magnificat en més de 50 idiomes.
Avui, l’Església de la Visitació forma part de la Custòdia de Terra Santa de l’Ordre franciscana.

 

 

El primer dia de visita a Israel, es van donar dues coincidències, els islamistes estaven en el Ramadà i a més era divendres, i a la tarda  començava el sàbat dels jueus.

 

 

 

MUSEU DE L’HOLOCAUST DE JERUSALEM 

El Memorial Yad va-Xem, conegut popularment com a Museu de l’Holocaust de Jerusalem, és la institució oficial israeliana constituïda en memòria de les víctimes de l’Holocaust, acte perpetrat pels nazis contra els jueus durant la Segona Guerra Mundial.Arbre dedicat en memòria de Emilie Schindler

El lloc està situat en el Bosc de Jerusalem en el vessant occidental de la Muntanya Herzl («La Muntanya del Record»).

MONT DE LES OLIVERES

Això va fer que les visites programades a la tarda es van ajornar al dia següent, únicament vàrem gaudir de les vistes des del Mont de les Oliveres

ESPLANADA DE LES MESQUITES VISTES DES DE EL MONT DE LES OLIVERES

Des de el Mont de les Oliveres podem observar una part de la ciutat vella de Jerusalem, la zona ocupada per les mesquites i la seva esplanada. L`esplanada, parcialment coberta amb lones, estava molt plena de musulmans que celebraven el Ramadà, protegits de la calor.

 

Aquí acaben el primer dia de visita a Jerusalem, demà seguim …..

 

 

 

Esta entrada fue publicada en ISRAEL, JERUSALEM, MESQUITES, Paisatges, PANORAMIQUES, Sin categoría, TERRA SANTA, VIATGES y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *