VISITA DE 4 DIES A AMSTERDAM (IV)

molins de vent

El tercer dia vam anar els voltants de Amsterdam, començant per la zona denomina Zaanse Schams, amb els molins, magatzems, i tallers, Zaase Schans, ens ofereix una molt bona visió de com era la vida a la zona de Zaan, als segles XVIII i XIX, a llavors Zaan era una importat regió industrial en la que cents de molins produïen oli de llinosa, pintures, mostassa, paper, i molt mes. Cada moli te la seva pròpia arquitectura interior i un color que el distingeix del resta. Tan particular que cadascú te un nom propi: Verfmolen de Kat, De Gekroonde Poelenburg,  Oliemolen de Zoeker

es podem veure uns quants molins de vent restaurats, que es dedicàvem a la fabricació de taulons de fusta (serrant el troncs d’arbre que arribaven per el riu Zaam), moli d’espècies i de tints entre altres. Es podem visitar i pujar fins a la plataforma mòbil de les aspes, poden gaudir del interior (engranatges, rodes dentades de fusta, etc.) i del exterior on es veu una vista fantàstica de la zona, també un conjunt de cases del segle xv restaurades.

molins de vent

molins de vent

De Kat és un molí de pintura, que transforma matèries primeres per a la fabricació de pigments, i està considerat com a únic. Es va traslladar aquí, el 1960, degut al desenvolupament urbà de Zaanse Schans.

molins de vent

molins de vent

pala moli de vent

molins de vent

molins de vent

moli kat

També podem observa una replica de les cases tradicionals del segle XV, amb les seves façanes de color verd.

cases tradicionals

El poble de Edam, que dona el nom als formatges de bola, esta molt ven conservat, poden gaudir de cases típiques amb els seus jardins, hortets, i tota mena de plantes; ponts llevadissos, canals, carres empedrats, pràcticament sense cotxes, façanes de cases molt vent conservades.

Edam - formatgeria

zuecoscontinua ……

 

Esta entrada fue publicada en VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *