IRAN – TEHERAN I – MUSEU NACIONAL

MUSEU NACIONAL

El Museu Nacional de l’Iran és un museu arqueològic i històric localitzat a Teheran. Guarda antiguitats perses incloent atuells de ceràmica, objectes metàl·lics, llibres, monedes, etc. Va ser inaugurat l’any 1937.

El museu es divideix en dos edificis. El primer està dedicat a la col·lecció pre-islàmica, mentre que el segon, conté objectes post-islàmics.

El primer edifici té tres sales. Les tres sales contenen objectes del paleolític, així com del neolític, calcolític, Edat del Bronze, Edat del Ferro, a més d’objectes de les cultures Mitjana (Orient Mitjà), Dinastia aquemènida, Imperi selèucida, Parts, i Sassànides.

  • La part post-islàmica del museu va ser inaugurada l’any 1996 i consta de tres plantes. Conté diverses peces de ceràmica, teixits, textos, il·lustracions, astrolabis i cal·ligrafia en tova de 1400 anys d’història islàmica de l’Iran.

  • El museu consta de diversos departaments d’investigació, com el Centre per a la investigació del Paleolític, Centre per a la investigació de la Dinastia aquemènida i el Centre per als estudis de ceràmica.

Els objectes més antics són dels jaciments de Kashafrud, Darband i Ganj Parell, que daten del Paleolític Inferior. A la primera sala es mostren eines de pedra musterienses fetes per l’home de Neanderthal. Existeixen a més figures amb una antiguitat de 9000 anys d’humans i animals de Teppe Sarab (a la província de Kermanshah

 L’imperi dels perses, es va estendre pels territoris dels actuals estats de l’Iran, l’Iraq, Turkmenistan, Afganistan, Uzbekistan, Turquia, Rússia, Xipre, Síria , Líban, Israel, Palestina, Grècia i Egipte. La seva expansió territorial va començar durant el regnat de Ciro II (559-530 a. C.), amb l’annexió del regne medo, i va aconseguir el seu màxim apogeu en l’any 500 a. C., quan va arribar a abastar part dels territoris dels actuals estats de Líbia, Bulgària i Pakistan, així com certes àrees del Caucas, Sudan i Àsia Central.

La colección prehistórica y elamita se encuentra en la primera sala. Un cuenco decorado del cuarto milenio a.c. (hallado en la provincia de Fars).

El Relleu del Tresor de Darío es troba a l’escala nord de l’Apadana, fet en un bloc massís de pedra diorita. Representa a Darío el Gran en el tron ​​rebent a un oficial medo inclinat cap endavant que porta la seva mà dreta als llavis en senyal de respecte. Podria tractar-se d’un quiliarca, comandant de 1.000 guàrdies, o d’un governador del tresor. Jerjes i els nobles perses es troben dempeus, darrere de Dario. Dos portadors d’encens es troben entre el rei i els dignataris.

 

La dinastia aquemènida va governar l’Imperi persa, fundada per Ciro II el Gran, després de vèncer a Astiages, l’últim rei dels medes (550 a. C.), fins que la conquesta d’Alexandre el Gran (331 a. C.) va posar fi a l’imperi aquemènida.

 

Esta entrada fue publicada en IRAN, VIATGES y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *