IRAN – TEHERAN III – Santuari del ImanZade Saleh I Torre Azadi

Santuari de l’ImanZade Saleh

Imamzadeh Saleh és una de les moltes mesquites imamzadeh a Iran . La mesquita es troba a la plaça de  Tajrish Teheran nord al districte de Shemiran. La mesquita comprèn les restes de Saleh, un fill del Imam Twelver Shia , Musa al-Kadhim , i és un dels santuaris xiïtas més populars del nord de Teheran.

Una de les característiques de l’Iran, pel fet de ser un país islàmic xiïta o bé per la seva cultural tolerància, obertura i respecte a l’estranger, és que pots passar a les mesquites o llocs de culte com aquest espectacular mausoleu al fill de l’imam Musa Kazim, i del que pren nom el temple: Imamzadeh Saleh.

Això sí, les dones han de fer-ho no ja amb vel per cobrir el cabell, sinó amb xador és a dir cobertes de cap a peus, però tranquil·les: a l’entrada, hi ha cabines plenes de trossos de tela gegants per tot el que no porta el xador a mà.

El lloc és un punt de peregrinació dels musulmans iranians i aquí la fe i l’emoció es pot tocar i particularment emociona, no és estrany veure a fidels plorant, o en estat de profunda reflexió. Al centre de l’edifici un petit habitacle acull la tomba i aquí l’ambient arriba al seu clímax espiritual. Els més devots surten del recinte, sense donar l’esquena a la sepultura.

Tota la sostrada està coberta de trossos de mirall, que són constantment netejats per personal del temple.

 

 

TORRE AZADI

La Torre Azadi  és un monument de la ciutat de Teheran, capital de l’Iran, emblema de la modernització del país, es va construir el 1971 per commemorar el 2.500 aniversari de l’Imperi Persa. Inicialment, va rebre el nom de Shahyad en honor al Xa (l’emperador de l’Iran), però després de la Revolució islàmica de 1979, el monument canvià el nom original per l’actual de «Torre Azadi«.

La torre és en una de les entrades a la ciutat de Teheran. Obra de l’arquitecte bahai Hossein Amanat, l’edifici té una silueta inconfundible, en forma de porta monumental, amb una estructura com de piràmide truncada sobre quatre potes, i mesura 45 metres d’alçada. Sota les quatre arcades, la seva pell té un aspecte com tèxtil, de xarxa.

La torre és al centre d’una enorme plaça el·líptica enjardinada, la plaça Azadi, que el 12 de desembre de 1979 fou l’escenari de les majors concentracions populars de la Revolució islàmica. El monument és visible des de molts punts de la ciutat, en especial de nit, quan està completament il·luminat.

Esta entrada fue publicada en IRAN, MESQUITES, VIATGES y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *